Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Bachelor
Title of the study programm Transportation Engineering
Title in original language “Satiksmes drošības uzlabošana valsts vietējās nozīmes autoceļam V15” (“Dolomīta ielas pārbūve Daugavpilī”)
Title in English “Road Safety Improvement on the State Local Road V15” (“Reconstruction of Dolomīta Street in Daugavpils”)
Department 24100 Institute of Transport Infrastructure Engineering
Scientific advisor Juris Smirnovs
Reviewer Roberts Zvejnieks, būvinženieris, SIA "Projekts EAE"
Abstract Noslēguma darbs sastāv no divām daļām: 1. Bakalaura darbs ar nosaukumu “Satiksmes drošības uzlabošana valsts vietējās nozīmes autoceļam V15”. Darba mērķis: Analizēt satiksmes drošības līmeni uz autoceļa V15 un izvēlētajos autoceļa V15 mezglos un sniegt iespējamos risinājumus satiksmes drošības līmeņa uzlabošanai. Autoceļu satiksmes drošība ir aktuāla problēma uz visiem autoceļiem. Darbā tiek pētīti tehniski ekonomiskākie risinājumi kā uzlabot autoceļa V15 satiksmes drošības līmeni, piedāvājot satiksmes drošības līmeņa uzlabošanas risinājumus autoceļa V15 bīstamākajiem ceļu mezgliem kā arī dažādiem autoceļa V15 elementiem. 2. Inženierprojekts ar nosaukumu “Dolomīta ielas pārbūve Jēkabpilī”. Esošais ceļa posms ir ļoti nedrošs ar bojātu asfaltbetona un grants segumu. Izveidojies liels bedrīšu skaits kā arī liels plaisu tīkls. Nepieciešams paaugstināt autoceļa satiksmes drošību un nodrošināt komfortu visiem satiksmes dalībniekiem. Projektā iekļauta plāna un garenprofila līkņu parametru uzlabošana, seguma rekonstrukcija autobusu pieturu izbūve, kopīgā gājēju un velosipēdu ceļa izbūve, caurteku maiņa un izbūve, satiksmes organizācijas sakārtošana. Projektā iekļauta atklāta lietus ūdens atvade, palielinot ceļa segas konstrukcijas stiprību. Visi projektā iekļautie risinājumi atbilst Latvijas Valsts standartu un normatīvo dokumentu prasībām. Darba kopējais apjoms ir 153 lapas, kurās ietilpst 52 tabulas, 60 attēli un 19 rasējumi. Izmantots 31 literatūras avots.
Keywords V15
Keywords in English V15
Language lv
Year 2019
Date and time of uploading 20.12.2019 08:08:05