Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Master
Title of the study programm Administration of Customs and Taxes
Title in original language „Muitas darbības procesa kritēriju piemērošana muitas kontroles postenī mainīgās noslodzes apstākļos”
Title in English “Application of the Criteria for Customs Procedures under Varying Workload Conditions at a Customs Control Point”
Department 22000 Faculty of Engineering Economics and Management
Scientific advisor Aivars Gulbis
Reviewer N.Rudzītis, RTU Muitas un nodokļu katedras docents (prakt.)
Abstract Darba autors studente T. Romanova. Darba tēma ir “Muitas darbības procesa kritēriju piemērošana muitas kontroles postenī mainīgās noslodzes apstākļos”. Maģistra darba mērķis ir veikt padziļinātu pētījumu un informācijas apkopošanu, izstrādāt novitātes risinājumus, lai sasniegtu labas caurlaidības spējas postenī un nodrošinātu ātru, kvalificētu muitas klientu apmierinātību muitas darbību visos Latgales muitas kontroles punktos, kuri robežojas ar trešajām valstīm mainīgās noslodzes apstākļos. Pētījums tika veikts Silenes MKP 0816, jo caur šo Latgales muitas kontroles punktu gaidāma vislielākā transportlīdzekļu un muitas klientu plūsma 2021.gadā, sakarā ar to, ka notiks Rīgā un Minskā plānotais pasaules čempionāts hokejā. “Silene” ir trešais lielākais MKP uz austrumu robežas pēc autokravu plūsmas, savukārt, privātpersonu skaita ziņā – pats lielākais. Tas skaidrojams ar to, ka Daugavpils ir otrā lielākā pilsēta Latvijā, kura atrodas 30 km no robežšķērsošanas vietas. Līdz ar to, šajā Silenes muitas kontroles postenī, muitas šķērsotāju skaits daudz lielāks, salīdzinot ar Pāternieku MKP, kur Latvijas Republika robežojas ar Baltkrieviju. Tas ir otrs pamatojums tam, ka tieši Silenes MKP 0816 tika veikts padziļināts pētījums muitas darbības procesa kritēriju piemērošana muitas kontroles postenī mainīgās noslodzes apstākļos. Darbā piedāvātos risinājumus un novitātes pamatuzdevumus, var piemērot visos muitas kontroles posteņos, kuri robežojas ar trešajām valstīm. Tas ir Pāternieku MKP, Terehovas MKP, Grebņevas MKP, Vientuļi MKP, jo tiem ir vienādas funkcijas un uzdevumi. Darbā ir apkopota novitātes un praktiskā lietojuma jauninājuma elementi, kas norāda pētāmā objekta nozīmīgumu procedūru pilnveidošanai un priekšlikumu izvirzīšanai. Maģistra darba rakstīšanas gaitā galvenie darba uzdevumi ir izpētīt un izstrādāt risinājumus muitas darbības traucējošiem faktoriem, kuri kavē muitas darbu postenī tā, lai muitas darbības procesa kritēriju piemērošana Silenes MKP un Latgales MKP mainīgās noslodzes apstākļos, būtu ātra ar augstu kvalificētu muitas klientu apmierinātu muitas darbību šķērsojot robežu. Pētījuma objekta un priekšmeta raksturojums ir Silenes MKP 0816 robežas šķērsotāji, kuri labprātīgi atbildēja uz piedāvātās anketas jautājumiem, laikā periodā no 2018.gada 25.septembrī līdz 2019.gada 25.februārim. Maģistra darbs sastāv no trīs nodaļām, ievada, secinājumiem un priekšlikumiem. Tā apjoms ir 83 lapaspuses, neskaitot pielikumus. Darbā ir iekļautas, 10 attēli, 1 tabula un 2 pielikumi, kas paskaidro un ilustrē pētījuma saturu.
Keywords Anotācija
Keywords in English Annotation
Language lv
Year 2019
Date and time of uploading 19.12.2019 18:40:22