Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Bachelor
Title of the study programm Transportation Engineering
Title in original language “Viedierīču lietošanas ietekme uz satiksmes drošību” (“Pašvaldības autoceļa pārbūves būvprojekta izstrāde posmā Niedrītes - Taubes”)
Title in English „Usage Impact of Smart Devices on Road Safety” („Construction Project Development of Municipal Road Reconstruction in the Section Niedrites- Taubes”)
Department 24100 Institute of Transport Infrastructure Engineering
Scientific advisor Juris Smirnovs
Reviewer Edgars Krūmiņš, valdes loceklis, SIA "Projekts EAE"
Abstract Bakalaura darbs (ar inženierprojektu) sastāv no divām daļām. Pirmā daļa ir bakalaura darbs par tēmu “Viedierīču lietošanas ietekme uz satiksmes drošību”, savukārt otrā daļa ir inženierprojekts par tēmu “Pašvaldības autoceļa pārbūves būvprojekta izstrāde posmā Niedrītes-Taubes”. Bakalaura darba ietvaros tika apskatīta viedierīču, īpaši mobilo telefonu, to ietekme uz autovadītāja uzvedību, telefonu nodrošinātības līmeni starp Latvijas iedzīvotājiem, pasākumiem cīņā ar to lietošanu pie stūres Latvijā un pasaulē, iespējamajām alternatīvām, ka arī veikta vizuālā telefona lietošanas biežuma uzskaite pie stūres un socioloģiskā aptauja par mobilā telefona lietošanu pie stūres, cilvēku paradumiem, iemesliem, biežumu u.c. Inženierprojektā ir izstrādāts pašvaldības autoceļa pārbūves būvprojekts posmā Niedrītes-Taubes, kurā paredzēta esošo grants seguma ceļa nomaiņa uz asfaltbetona segumu, uzlabojot tā plāna un garenprofila līkņu atbilstību LVS 190-1 standartam, autobusu pieturu izbūve, caurteku nomaiņa un jaunu izbūve, ceļa zīmju un horizontālo apzīmējumu ierīkošana. Projektā paredzēta atklāta lietus ūdens atvade. Bakalaura darbs (ar inženierprojektu) izstrādāts latviešu valodā. Darba kopējais apjoms 149 lapas, 29 tabulas, 39 attēli, 19 rasējumi, 2 pielikumi.
Keywords viedierīces, inženierprojekts, aptaujas anketa, ceļš
Keywords in English smart devices, construction project, social survey, road
Language lv
Year 2019
Date and time of uploading 10.12.2019 20:15:27