Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Master
Title of the study programm Occupational Safety
Title in original language Darba vides risku prognozēšana, to novērtēšanas metodes un preventīvie pasākumi kravas automašīnu vadītāju (tālbraucēju) darbā
Title in English Forecasting of Risks to the Working Environment, Methods for Evaluation and Prevention Measures in the Work of Truck Drivers (Long-Distance Drivers)
Department 22000 Faculty of Engineering Economics and Management
Scientific advisor Ineta Tērauda
Reviewer RTU prof., Dr.oec Jānis Ķipsna
Abstract Maģistra darba autors: Kristīne Anufrijeva. Maģistra darba tēma: Darba vides risku prognozēšana, to novērtēšanas metodes un preventīvie pasākumi kravas automašīnu vadītāju (tālbraucēju) darbā. Maģistra darba zinātniskā vadītāja: Arodslimības ārsts, Mg. darba aizsardzība Ineta Tērauda. Maģistra darbs sastāv no 82 lapām, ietver 40 attēlus, 9 tabulas un 4 pielikumus. Maģistra darba bibliogrāfiskajā sarakstā ietverts 39 informācijas avots, tajā skaitā, autordarbi, publikācijas, normatīvie akti, nepublicēti avoti un ārzemju informācijas avoti. Teorētiskajā daļā tika izvēlētas un aprakstītas divas darba vides risku novērtēšanas metodes. Pieminēti pastāvošie normatīvie akti kravas pārvadājumos. Aprakstīti Valsts darba inspekcijas statistikas dati par esošo arodslimību situāciju kravas automašīnas (tālbraucēju) darbā un transporta nozarē kopumā. Analītiskajā daļā tika pētīti un analizēti kravas automašīnas vadītāju esošie darba vides riska faktori. Aprakstīts tā darba process, tā ierobežojumi un pārtraukumi, kā arī kravas transportlīdzekļa aprīkojums. Pētīta un analizēta Valsts darba inspekcijas statistikas dati par nelaimes gadījumiem tieši kravas automašīnas vadītaju darbā un transporta nozarē kopumā. Prakstiskajā daļā, tika apkopoti un analizēti veiktie aptaujas rezultāti. Pamatojoties uz analītaskajiem aspektiem, tika izstrādāta darba aizsardzības sistēma kravas automašīnas vadītāju darbā. Maģistra darbs uzrakstīts latviešu valodā.
Keywords kravas pārvadājumi autovadītājs darba process
Keywords in English carriage of goods truck driver work process
Language lv
Year 2019
Date and time of uploading 07.06.2019 14:22:26