Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Bachelor
Title of the study programm Heat Power and Heat Engineering
Title in original language T/C Mols siltumapgādes sistēmas rekonstrukcija
Title in English Reconstruction of T/C Mols heat supply system
Department Faculty Of Civil And Mehanical Engineering
Scientific advisor Edgars Ēķis
Reviewer Sigurds Jaundālders
Abstract Diplomdarba tēma ir “T/C Mols katlu mājas rekonstrukcija”, Autors Pjotrs Borisenko. Diplomdarba mērķis ir izpētīt T/C Mols biogāzes ražošanas un izmatošanas iespējas koģeneracijas stacijai dotajā tirdzniecības centra. Uzdevumi: iepazīties ar latviešu un ārzemju autoru literatūras un interneta resursiem dotajā tēmā, apmeklēt T/C Mols, lai iepazītos ar pašlaik esošās katlu mājas darbību, veikt aprēķinus, lai noteiktu T/C Mols biogāzes koģenerācijas stacijas efektivitāti, izanalizēt un apkopot pētījuma rezultātus. Diplomdarbs “T/C Mols katlu mājas rekonstrukcija” sastāv no analītiskās daļas, kurā tika izpētīta informācija par biogāzi un tās izmantošanu no dažādiem literatūras avotiem. Šajā daļā tiek analizēts biogāzes ražošanas process, tās īpašības un turpmākā izmantošana, kā arī biogāzes koģenerācijas stacijas process Darba pētnieciskajā daļā tiek dots T/C Mols katlu mājas apraksts, apskatīts jaunās koģenerācijas stacijas apraksts. Pētnieciskajā daļā tiek veikts biogāzes koģenerācijas stacijas zemākā sadegšanas siltuma aprēķins, koģenerācijas staciju efektivitātes aprēķins pēc ražotāja datiem, aprēķinātas T/C Mols elektrības un siltuma patēriņš un izmaksas. Pētnieciskās daļas nobeigumā tiek aprēķināta koģenerācijas staciju efektivitāte, balstoties uz Ministru kabineta noteikumiem Nr. 221. Darbā izmantota zinātniski tehniskā literatūra, veikti dažāda veida aprēķini. Darbs sastāv no 55 lapām, tajā ir 16 attēli, 11 tabulas, darbam ir 4 pielikumi, bakalaura darba sagatavošanai tika izmantoti 38 literatūras avots.
Keywords “T/C Mols katlu mājas rekonstrukcija” sastāv no analītiskās daļas, kurā tika izpētīta informācija par biogāzi un tās izmantošanu no dažādiem literatūras avotiem. Šajā daļā tiek analizēts biogāzes ražošanas process, tās īpašības un turpmākā izmantošana, kā arī biogāzes koģenerācijas stacijas process.apskatīts jaunās koģenerācijas stacijas apraksts. Pētnieciskajā daļā tiek veikts biogāzes koģenerācijas stacijas zemākā sadegšanas siltuma aprēķins, koģenerācijas staciju efektivitātes aprēķinš.
Keywords in English The aim of the Bachelor thesis is to explore the production of biogas and the options for its use in a cogeneration station in the shopping mall “Mols”.The main point are, study literature of Latvian and foreign authors, as well as available online resources in regards of topic under consideration. To visit shopping mall “Mols” in order to explore the boiler room that is currently operating. To make calculations to find out the efficiency of the cogeneration station, and analyze the results.
Language lv
Year 2019
Date and time of uploading 05.06.2019 15:39:53