Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Bachelor
Title of the study programm Aviation Transport
Title in original language Akustiskās emisijas metodes pielietošana aviācijas transporta konstrukciju stāvokļa novērtēšanai.
Title in English Structural Health Monitoring (SHM) system for aircraft structure testing using Acoustic Emission method.
Department
Scientific advisor Mukharbiy Banov
Reviewer P.Nagaraj
Abstract Nesagraujošās kontroles metožu raksturīgās iezīmes un salīdzinošā efektivitāte un akustiskās emisijas metodes pielietošanas lietderība Detalizēta izpēte par akustisko emisiju metožu pielietošanu galvenās izkraušanas lidmašīnas rīku integritātes monitoringam un diagnostikai, kā arī saiknes noteikšanai ar iznīcināšanas kinētiku. Pētījuma laikā veikta lifta ādas zonu diagnostika zibens skrūves ietekmes zonā, izmantojot akustiskās emisijas metodi. Noskaidrotas lifta ādas sākotnējās un intensīvās stiprības pazīmes. Ievērojamu strukturālu bojājumu apgabalā ir elipsveida forma ar izmēru. Kompozītu strukturālo izmaiņu zonu nosaka, izmantojot akustiskās emisijas metodi. Zonai ir elipsveida forma, un tajā ir izmērs. Iegūtie rezultāti var tikt izmantoti kā pamats turpmākai izpētei, kuras mērķis ir samazināt un ieviest noteiktas aviācijas konstrukciju stāvokļa monitoringa metodes akustiskās emisijas efektam. Galu galā visa darba apjoms ir piecdesmit astoņas lappuses (58 lappuses), kopējais skaitļu skaits ir divdesmit deviņi (29 gab.), Tabulas viena (1 gab.), Literatūras avoti ir sešdesmit viens (61).
Keywords ADC, Acoustic emission, Acoustic emission testing, Discrete Fourier Transformation
Keywords in English ADC, Acoustic emission, Acoustic emission testing, Discrete Fourier Transformation
Language eng
Year 2019
Date and time of uploading 30.05.2019 14:22:56