Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Bachelor
Title of the study programm Telecommunications
Title in original language IT datu pārraides protokolu attīstības tendenču analīze un rekomendācijas to lietošanai AS "Sadales tīkls"
Title in English The Analysis of Development Trends and Usage Recommendations of IT Data Transfer Protocols for JSC "Sadales tīkls"
Department 13100 Institute of Telecommunications
Scientific advisor Andris Skrastiņš
Reviewer O.Belmanis
Abstract Bakalaura darba teorētiskajā daļā tika izpētīt AS “Sadales tīkls” agrāk izmantotie un šobrīd izmantojamie datu pārraides protokoli, to darbības princips un parametri. Tika izpētīti četri datu pārraides veidi – SMS, radio, GPRS un optiskais, kā arī tika izpētīts, kāpēc datu pārraides protokoliem ir tik liela nozīme enerģētikas jomā un pilnīgā automatizācijas ieviešanā. Bakalaura darba praktiskajā daļā autors apmeklēja divas apakšstacijas – 136. un 119. apakšstaciju. Apakšstacijās tika imitēts īsslēgums, lai iegūtu bojājuma strāvas, ar mērķi salīdzināt laiku, kādā bojājuma strāvas tiek piegādātas līdz SCADA sistēmai ar datu pārraides protokolu IEC 104 un IEC 61850. Darbs sastāv no 51 lappuses, 8 attēliem, 3 fotoilustrācijām, 9 tabulām un 28 literatūras avotiem.
Keywords IEC, datu pārraides protokoli, apakšstacijas
Keywords in English IEC, data transmission protocols, substations
Language lv
Year 2019
Date and time of uploading 28.05.2019 17:44:14