Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Master
Title of the study programm Computerised Control of Electrical Technologies
Title in original language Ēku vadības un automatizācijas sistēmu izpēte izstrādājot elektroinstalācijas projektu LIDL veikalam Rīgā.
Title in English Research of building management and automation systems elaboration of wiring project for LIDL shop in Riga.
Department Faculty Of Computer Science Information Tehnology And Energy
Scientific advisor Anastasija Žiravecka
Reviewer
Abstract Inženierprojektā tika aplūkots vadības automatizācijas sistēmas izstrādāts projekts. Ir aprakstītas iekārtas, kuras būs uzstādītas lielveikalā klimatā kontrolei un detalizēti katra telpa ar atbilstošam iekārtam. Vislielākā uzmanība veltīta tādām elektroiekārtām kā kondicionieri, ventilatori, gaisa sildītāji un tamlīdzīgi elementi. Lai izprast cik liela ir uzstādīta jauda projektā, darbā ir veikti aprēķini, kur var apskatīt sadalnē aprēķinātu strāvas lielumu un kopēju jaudu ēkai. Pirms kondicionieru un citu iekārtu izvēles, kuras kontrole klimatu, ir izveidotās tabulās ar aprēķinātam temperatūrām, cilvēku blīvumu un nepieciešamu gaisa padevi atsevišķas telpās. Priekš lielveikalā būvniecību ir izveidota specifikācija, kur var apskatīt saskaitītas iekārtas, kabeļu garumus un pārējo elementu. Šo specifikāciju izmanto, lai aprēķināt izmaksās un pasūtīt nepieciešamus materiālus projekta būvniecībai. Kā arī tika izveidotas elektriskas shēmas un ēkas plāns ar izvietotiem elektriskajiem izvadiem priekš elektroiekārtām un nepieciešamiem sensoriem. Darbs sastāv no 3 nodaļām un satur 42 lapaspuses, 5 attēlus, 13 tabulas un literatūras sarakstu, kurā ietilpst 8 informācijas avoti.
Keywords Vadības un automatizācijas sistēmas
Keywords in English Management and automation systems
Language lv
Year 2019
Date and time of uploading 22.05.2019 21:34:15