Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Master
Title of the study programm Computerised Control of Electrical Technologies
Title in original language "Ielu apgaismes sistēmas modernizācijas iespēju izpēte un projekta izstrāde objektam Rīgā - Mežaparks"
Title in English "Investigation and project development for street lighting system modernization possibilities in Riga city Mezaparks
Department Faculty Of Computer Science Information Tehnology And Energy
Scientific advisor Oļegs Tetervenoks
Reviewer Aleksandrs Suzdaļenko
Abstract Darbs izstrādāts ar mērķi apskatīt dinamiska apgaismojuma klases noteikšanas iespējas un potenciālos ieguvumus ielu apgaismes sistēmām. Tā labad apskatīta ielu apgaismes vadība Rīgas pilsētas apgaismes sistēmā. Analizēta ielu klasifikācija un ievērojamie normatīvi ielu apgaismes klases noteikšanā. Darbā veikta reālas ielas apgaismes klases analīze, apgaismes aprēķins un salīdzinājums ar mērījumiem dabā. Izvērtēti apgaismes klases noteikšanā ievērojamie parametri un sastādīts dinamiskas apgaismojuma klases noteikšanas algoritms. Veikts vienkāršots dinamiskas apgaismojuma klases izmantošanas aprēķins ekonomiska uzlabojuma noteikšanai, un tas praktiski analizēts un pārbaudīts uz konkrēta piemēra - Dienvidu tilta objektam, izmantojot reālus datus. Darbs sastāv no 54 lappusēm, darbā ir 30 attēli, 20 tabulas un 8 pielikumi.
Keywords Ielu apgaisme, apgaismes klase, apgaismes aprēķins
Keywords in English Street lighting, lighting class, lighting calculation
Language lv
Year 2019
Date and time of uploading 21.05.2019 13:42:31