Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Bachelor
Title of the study programm Organization and Management of International Economic Relations
Title in original language ,,Jaunuzņēmumu iesaiste korporāciju inovāciju veidošanā starptautiskās konkurētspējas veicināšanā”
Title in English ,,Involvement of start-ups in the development of corporate innovations to promote international competitiveness”
Department 22314 Department of International Business, Transport Economics and Logistics
Scientific advisor Olga Bogdanova
Reviewer SIA ,,Grindex” Aktīvo farmaceitisko vielu ražošanas nodaļas lietvede K.Alksne
Abstract Bakalaura darba autore Marta Madara Dundure izstrādāja darbu, kura temats ir “Jaunuzņēmumu iesaiste korporāciju inovāciju veidošanā starptautiskās konkurētspējas veicināšanā”. Bakalaura darba mērķis ir balstoties uz veikto pētījumu, izstrādāt priekšlikumus, korporāciju starptautiskās konkurētspējas veicināšanai, iesaistot jaunuzņēmumus korporāciju inovāciju veidošanā. Bakalaura darba pirmajā daļā jaunuzņēmums tika definēts un raksturos kā viens no vērtīgākajiem ārējo inovāciju avotiem, kuru var izmantot korporācijas. Padziļināti tika izpētītas korporāciju un jaunuzņēmumu sadarbības iespējas. Tika aprakstīti šādu sadarbību iespējamie izaicinājumi, ieguvumi un riski. Darba otrajā daļā tika analizēti starptautisko pētījumu dati par jaunuzņēmumu attīstības tendencēm Eiropā. Kā arī, atsaucoties uz ekspertu intervijā, tika raksturota jaunuzņēmumu attīstība Latvijā, izvērtējot korporāciju sniegto atbalstu jaunuzņēmumiem. Bakalaura darba trešajā daļā aprakstītas un ar ekonomiskiem aprēķiniem pamatotas darba autores ierosinātās iniciatīvas korporācijām, jaunuzņēmumu ekosistēmas politikas veidotājiem un jaunuzņēmumiem, kas varētu sekmēt sadarbību veidošanos starp jaunuzņēmumiem un korporācijām. Bakalaura darbs sastāv no 3 daļām, tā apjoms ir 67 lappuses. Tajā iekļauti 15 attēli, 7 tabulas un 3 pielikumi uz 35lpp. Darbā izmantotas 54 bibliogrāfiskā saraksta vienības.
Keywords inovācijas, jaunuzņēmumi, korporācijas, lielie uzņēmumi, sadarbības iespējas
Keywords in English innovation, start-ups, corporations, partnership, corporate innovations
Language lv
Year 2019
Date and time of uploading 17.05.2019 12:17:06