Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Bachelor
Title of the study programm Transport Systems Engineering
Title in original language Lidostā ienākošo pasažieru un kravu plūsmu apstrādes tehnoloģiskās līnijas un loģistiskās noliktavas projektēšana.
Title in English Designing a Processing Line for Incoming Cargo and Passenger Flow Handling and a Logistics Warehouse for an Airport.
Department
Scientific advisor Mārtiņš Kleinhofs
Reviewer Profesors, Aleksandrs Urbahs
Abstract Bakalaura darba tēmas nosaukums: “Lidostā ienākošo pasažieru un kravu plūsmu apstrādes tehnoloģiskās līnijas un loģistiskās noliktavas projektēšana”. Bakalaura darbu izstrādāja students Rihards Juris Bērziņš. Bakalaura darba vadītājs ir profesors Mārtiņš Kleinhofs. Darbā ir aprakstīta lidostā ienākošo pasažieru un kravu plūsma un tās apstrādes tehnoloģiskās līnijas, kā arī veikta loģistiskās noliktavas izstrāde un projektēšana. Darba pētāmā problēma ir lidostas mehanizācijas līdzekļu skaita nepietiekamība esošajai ienākošajai pasažieru plūsmai lidostā “Rīga”, kā rezultātā darba uzdevums ir aprēķināt lidostā ienākošo pasažieru plūsmu un nepieciešamo mehanizācijas līdzekļu skaitu. Ienākošās kravas plūsmas apstrādes izmaksu optimizācijai veikti aprēķini un izstrādāts loģistiskās noliktavas projekts. Darba pirmajā daļā ir aprakstīts vispārīgs reisa komplektēšanas un sagatavošanas tehnoloģiskais process. Darbā otrajā daļā ir aprakstītas tehnikas vienības un to izvietojums pie reisa gaisa kuģa sagatavošanas izlidošanai procesā. Darba trešajā daļā ir lidostā ienākošo pasažieru un bagāžas plūsmas izpēte un plūsmas intensitātes aprēķins. Darba ceturtajā daļā ir aprakstīta lidostā ienākošā pasta sūtījumu un kravas plūsma, tās kustības ceļš un apstrādes punkti. Darba piektajā daļā ir aprakstīts gaisa kuģa masas centrējuma nodrošinājums, tā būtība un nepieciešamie paņēmieni masas centrējuma aprēķināšanai. Darba sestajā daļā ir veikti aprēķini loģistiskās noliktavas projekta izveidošanai. Darba noslēgumā ir aprakstīti secinājumi par veiktajiem aprēķinu darbiem un izteikti priekšlikumi un ieteikumi pētāmās problēmas risināšanai. Bakalaura darbs sastāv no 90 lapām. Tajā ievietots 51 attēls, 16 tabulas, 63 formulas, kā arī izmantoti 46 literatūras avoti un pielikumā pievienoti 3 rasējumi.
Keywords lidosta, transporta sistēma, pasažieru plūsma, kravu plūsma, loģistiskā noliktava.
Keywords in English airport, transport system, passenger flow, cargo flow, logistic warehouse.
Language lv
Year 2019
Date and time of uploading 16.05.2019 00:29:34