Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Bachelor
Title of the study programm Transportation Engineering
Title in original language "Otrreiz izmantojamo materiālu izmantošana ceļu būvniecībā" ("Pašvaldības autoceļa Vidsala - Vagulāni pārbūve")
Title in English “Use of Recyclable Materials in Road Construction” (“Reconstruction of Municipal Road Vidsala -Vagulāni”)
Department Faculty Of Civil And Mehanical Engineering
Scientific advisor Atis Zariņš
Reviewer M.Sīpols
Abstract Bakalaura darbs izstrādāts Rīgas Tehniskās Universitātes Buvniecības Inženierzinātņu fakultātē, Transportbūvju institūtā par tēmu: “Otrreiz izmantojamo materiālu izmantošana ceļu būvniecībā”. Darba mērķis ir iepazīties ar otrreiz izmantojamajiem un izpētīt šo materiāli izmantošanu lētākai ceļu būvniecībai. Darba uzdevumi ir izpētīt citu valstu pieredzes otrreiz izmantojamo materiālu lietošanu ceļu būvnniecībā, salīdzināt ceļa izmaksas ar un bez otrreiz izmantojamajiem materiālim. Tika iegūta otrreiz izmantojamo materiālu pārstrādes gaita, izmantošana asfaltbetona ražošanā. Darbā tika apskatīti otrreiz izmantojamo materiālu veidi, kā arī noskaidrots šo materiālu priekšrocības un effektivitāte salīdzonot ar tradicionālajiem materiāliem. Šo materiāli izmantošana samazina ceļu būvniecības izmaksas un palīdz saudzēt dabu. Bakalaura darbs sastāv no: 46 lpp., 6 attēliem, 4 tabulām, 14 diagrammām, 4 grafikiem un 25 informācijas avotiem. Inženierprojekts izstrādāts Rīgas Tehniskās Universitātes Buvniecības Inženierzinātņu fakultātē, Transportbūvju institūtā par tēmu: “Pašvaldības autoceļa Vidsala – Vagulāni pārbūve”. Darba mērķis ir iztrādāt pārbūves projektu pašvaldības ceļam no Vidsalas uz Vagulāniem, lai nodrošinātu blaku esošo uzņēmumu attīstību, pārbūvētu segas konstrukciju, kā arī nodrošināt lietus ūdens novadi. Darbā tika analizēta projektēšanas uzsākšanai nepieciešamā dokumentācija. Tika veikti satiksmes intensitātes, galveno trases parametru, ceļa segas, mākslīgās inženierbūves un darba daudzumu aprēķini. Tika izstrādāti detalizēti rasējumi un aprakstīti drošības, aizsardzības un būvdarbu veikšanas pasākumi objektā. Inženierprojekts sastāv no: 83 .lpp., 10 attēliem, 48 tabulām, 8 rasējumiem, 10 informācijas avotiem.
Keywords Otrreiz izmantojamie materiāli, plastmasa, asfaltbetons
Keywords in English Recyclable materials, plastic, asphalt
Language lv
Year 2019
Date and time of uploading 29.04.2019 18:56:17