Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Bachelor
Title of the study programm Transportation Engineering
Title in original language “Metināti savienojumi tiltu būvniecībā” (“Autoceļa P75 tilta pār Ziemeļsusēju pārbūves būvprojekts”)
Title in English “Welded Joints in Bridge Building” (“Reconstruction Project of Road P75 Bridge over Ziemelsuseju”)
Department 24100 Institute of Transport Infrastructure Engineering
Scientific advisor Ainārs Paeglītis
Reviewer inž. V.Straupe, AS "Ceļuprojekts"
Abstract Bakalaura darba tēma ir “Metināti savienojumi tiltu būvniecībā”. Darba mērķis ir izpētīt metinātu savienojumu pielietojumu iespējas tiltu būvniecībā saistībā ar mūsdienās pastāvošajām tendencēm un likumdošanu. Darba teorētiskajā daļā tiek apskatīta vispārēja metināšanas klasifikācija pēc metinājuma šuves ģeometriskajiem parametriem, kā arī pēc tehnoloģijas. Tiek apskatītas standarta LVS EN 1090 prasības metinātu savienojumu izpildei tiltu būvniecībā, petīti metināšanas defekti, deformācijas, pastāvošā likumdošana saistībā ar metinātiem savienojumiem, metinātu savienojumu apzīmējumi rasējumos, kontroles metodes, dokumentācija. Analītiskajā daļā, atrisinot mūsdienīgu ražošanas uzdevumu tiltu būvniecībā, ir izstrādāts tērauda garensijas detalizēts metināšanas rasējums, ievērojot darbā aprakstītos principus un metodes. Uz izstrādātā rasējuma pamata un padziļinātas nozares standartu izpētes ir veikts prasību salīdzinājums tērauda, stiegrojuma un tapveida pretbīdņu metināšanai tiltu būvniecībā. Inženierprojekta daļā tiek projektēts tēraudbetona trīs laidumu nepārtrauktas sistēmas tilts pār Ziemeļsusējas upi uz autoceļa P75. Tilta kopējais garums ir 25 metri, aprēķina shēma ir 3,5+13+3,5 metri. Slodzes uz tilta pieņemtas atbilstoši LVS EN 1991-2:2004;α=1.0. Darbs sastāv no 177 lapām, 85 attēliem, 8 tabulām, 33 izmantotās literatūras avotiem un 19 rasējumiem.
Keywords metināšana, metināti savienojumi, tiltu metināšana, stiegrojuma metināšana, tapveida pretbīdņu metināšana, EN 1090
Keywords in English welding, welded welded connections, bridge welding, welding of reinforcement, stud welding, EN 1090
Language lv
Year 2018
Date and time of uploading 21.12.2018 02:15:22