Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Master
Title of the study programm Urban and Regional Engineering Economics
Title in original language "Infrastruktūras projektu ietekmes uz reģionu attīstību izvērtējums."
Title in English "Assessment of Impact of Infrastructure Projects on Regional Development."
Department 22000 Faculty of Engineering Economics and Management
Scientific advisor Jānis Kuškins
Reviewer Zin.asist. K.Plotka
Abstract Maģistra darba autore Krista Ance Spale izstrādāja darbu, kura temats ir “Infrastruktūras projektu ietekmes uz reģionu attīstību izvērtējums”, darba vadītājs ir Mg.oec. Jānis Kuškins. Maģistra darba mērķis ir izstrādāt priekšlikumus reģionu uzņēmējdarbības attīstīšanai pēc izmaiņām starptautisko pārvadājumu infrastruktūrā. Maģistra darbs sastāv no 3 nodaļām, tā apjoms ir 83 lappuses, neskaitot pielikumus. Tajā iekļauti 11 attēli, 7 tabulas un 3 pielikumi uz 6 lappusēm. Darbā izmantotas 40 bibliogrāfiskā saraksta vienības. Pirmajā daļā ir izpētīta un apkopota jaunākā literatūra par autotransporta infrastruktūras projektiem, transporta darbības ietekmi uz pilsētu un vidi, par reģionu transporta tīklu nozīmi uzņēmējdarbībā un apkopota informācija par transporta darbības veikto monitoringu pilsētā. Otrajā daļā analizēta informācija par reģionu infrastruktūras kvalitāti, uzņēmējdarbību pilsētā un analizētas iespējamās izmaiņas uzņēmējdarbībā pēc apvedceļu projektu ieviešanas. Trešajā daļā izvērtēts un aprēķināts novada pašvaldības, uzņēmēju un satiksmes dalībnieku ieguvums pēc apvedceļa ierīkošanas, un piedāvāts uzņēmumu iespējamais situācijas risinājums, turpmākās darbības attīstībai. Darbā secināts, ka tranzīta plūsmas novirzīšana ārpus pilsētas teritorijas uzlabotu pilsētvidi, samazinot gan ķīmisko, gan fizikālo piesārņojumu, ceļu noslodzi un ceļā pavadīto laiku starptautiskajā satiksmē. Piedāvāts risinājums topošajā industriālajā un loģistikas parkā nodrošināt pakalpojumu diversifikāciju, kas nodrošinātu brīvu piekļuvi visām apmeklētāju grupām.
Keywords Uzņēmējdarbība reģionos, Starptautisko pārvadājumu infrastruktūras projekti, Pilsētas caurlaides spēja, Transporta ietekme uz vidi.
Keywords in English Regional Development, International transport infrastructure projects, Transport effects on environment, City bottlenecks.
Language lv
Year 2018
Date and time of uploading 17.12.2018 21:03:02