Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Master
Title of the study programm Electrical and Power Engineering
Title in original language "Ģeneratoru stiprās darbības automātiskās ierosmes regulatora darba analīze energosistēmā"
Title in English "The analysis of the strong action automatic excitation regulator of the generator's in the power system"
Department Institute of Power Engineering
Scientific advisor Tatjana Lomane
Reviewer Inga Zicmane
Abstract Dotā darba mērķis ir energosistēmu ar proporcionālā tipa automātiskā ierosmes regulatora, kā arī stiprās darbības automātiskās ierosmes regulatora darbības izskatīšana un analīze. Tika dota teorija aprēķinu piemēriem. Darbā tika doti regulēšanas parametru apgabalu energosistēmai ar stiprās darbības automātisko ierosmes regulatoru aprēķinu piemēri, jo dotie regulatori ir sarežģītākie un ļauj veikt energosistēmas darbības parametru kontroli ne tikai pēc parametru novirzes (kā to ļauj proporcionālā tipa automātiskais ierosmes regulators), bet arī pēc parametru novirzes ātruma un pat paātrinājuma. Dotajos aprēķinu piemēros tika atrisināti pieļaujamo ierosmes sistēmas regulatora iestatījumu parametru apgabala robežas, kā arī konkrētā dota apgabala punkta, kas atbilst noteiktā energosistēmas režīma iestatījumu parametriem, noteikšanas uzdevumi. Darbā ir 74 lappuses, 20 attēli un 7 informācijas avoti.
Keywords Ģeneratoru stiprās darbības automātiskās ierosmes regulatora darba analīze energosistēmā
Keywords in English The analysis of the strong action automatic excitation regulator of the generator's in the power system
Language lv
Year 2018
Date and time of uploading 11.06.2018 13:32:55