Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Engineer
Title of the study programm Power and Electrical Engineering
Title in original language "MAZJAUDAS VĒJA ĢENERATORA AR TANGENCIĀLI MAGNETIZĒTIEM PASTĀVĪGAJIEM MAGNĒTIEM IZSTRĀDE UN OPTIMIZĀCIJA"
Title in English "DEVELOPMENT AND OPTIMIZATION OF THE LOW-POWER WIND GENERATOR WITH TANGENTIALLY MAGNETIZED PERMANENT MAGNETS"
Department Institute of Power Engineering
Scientific advisor Edmunds Kamoliņš
Reviewer
Abstract Darbs sastāv no teorētiskās daļas un aprēķinu daļas. Teorētiskajā daļā tiek īsumā apskatīta sagaidāmā Eiropas enerģētikas sektora attīstība tuvākajās desmitgadēs, tiek apskatīti mazas jaudas vēja turbīnu galvenie parametri un dažas plaši izplatītas ģeneratora un tīkla salāgojošo pārveidotāju topoloģijas, kas ir piemērotas mazas jaudas vēja turbīnām ar pastāvīgo magnētu ģeneratoriem. Aprēķinu daļā tiek pilnveidota jau esoša ģeneratora rotora konstrukcija, aizvietojot esošos magnētus ar spēcīgākiem un optimizējot rotora ģeometriskos parametrus, lai samazinātu salipšanas momentu. Aprēķinu daļā tiek veikti arī analītiskie aprēķini, lai noteiktu svarīgākos ģeneratora raksturlielumus. Darba beigās tiek parādīti rezultāti, izdarīti secinājumi un sniegti priekšlikumi tālākai darbībai. Darbs sastāv no 74 lapaspusēm, 43 attēliem, 13 tabulām un 30 literatūras avotiem. Pielikumā tiek pievienoti divi A1 formāta rasējumi.
Keywords vēja ģenerators, pastāvīgo magnētu ierosme. optimizācija
Keywords in English wind generator, permanent magnet excitation. optimization
Language lv
Year 2018
Date and time of uploading 11.06.2018 07:22:15