Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Master
Title of the study programm Civil Engineering
Title in original language "Projektu vadība Latvijas būvniecības industrijā un tās integrēšana studiju programmā "Būvniecība"
Title in English "Project management in Latvian construction industry and its implementation in the Civil Engineering curriculum"
Department 24000 Faculty of Civil Engineering
Scientific advisor Kārlis Kostjukovs
Reviewer Pauls Ragainis
Abstract Maģistra darbs ir izstrādāts Rīgas Tehniskās universitātes Būvniecības inženierzinātņu fakultātes Būvražošanas institūtā. Maģistra darba tēma ir Projektu vadība Latvijas būvniecības industrijā un tās integrēšana RTU studiju programmā “Būvniecība”. Maģistra darba mērķis ir nodefinēt projektu vadības prasības studiju procesā un izstrādāt mācību spēli balstoties uz būvniecības industrijas pieredzi Latvijā. Darba gaitā tika izpētīta pieejamā informācija par projektu vadības sastāvdaļām būvniecības nozarē – laika, finanšu un riska vadību. Tika apskatīta informācija par projektu vadību no rokasgrāmatām, standartiem un pieejamās literatūras latviešu un angļu valodā. Autors pētījuma ietvaros aptaujāja desmit Latvijas būvniecības uzņēmumu projektu vadītājus par riska, laika un finanšu vadību viņu uzņēmumos, lai izprastu projektu vadītāju zināšanas par projektu vadības teoriju un izveidotu saistošākus un precīzākus spēles noteikumus. Izmantojot no projektu vadītājiem iegūto informāciju, autors izveidoja “Būvniecības projektu vadības spēles” noteikumus, spēles mehāniku un pārbaudes tabulas Microsoft Excel programmā un dalībnieku spēles darbības tabulas Google izklājlapu formātā tiešsaistes programmā. Spēle tika izmēģināta ar 12 studentiem, kas pēc tam sniedza vērtējumu par iegūtajām zināšanām. Maģistra darba mērķis ir izpildīts – ir izveidota mācību spēle studentiem, kas var tikt integrēta studiju procesā. Maģistra darba apjoms ir 119 lapas puses, 8 tabulas, 35 attēli, 4 pielikumi, kopējais izmatotās literatūras skaits 46 avoti.
Keywords Būvniecības projektu vadības spēle. Būvniecības projektu vadība.
Keywords in English Project Management of Construction game. Construction project management
Language lv
Year 2018
Date and time of uploading 08.06.2018 17:38:20