Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Master
Title of the study programm Engineering Technology, Mechanics and Mechanical Engineering
Title in original language "Kompozīta šķiedras betona stiegrošanai, to izgatavošanas tehnoloģija un mehāniskās īpašības"
Title in English "Composite Fibers for Concrete Reinforcement, Their Manufacturing Technology and Mechanical Properties"
Department
Scientific advisor Andrejs Krasņikovs
Reviewer O.Kononova, profesore
Abstract KOMPOZĪTA ŠĶIEDRAS BETONA STIEGROŠANAI, TO IZGATAVOŠANAS TEHNOLOĢIJA UN MEHĀNISKĀS ĪPAŠĪBAS Darbā tika aplūkotas piesūcinātas stikla šķiedras ar tauriņu formu. Izveidojot piesūcinātu šķiedru, kā mērķis tika izvirzīt, lai izvilkšanas eksperimentā šķiedra spētu uzņemt vairāk nekā 1000N lielu pielikto spēku, kā arī lai starp matricā būtu vismaz 3mm pārvietojums pie maksimālā spēka. Praktiskajā darba, lai noskaidrotu piesūcinātas šķiedras un betona matricas mehāniskās īpašības tika izmantotas divas metodes – izvilkšanas metode un četru punktu lieces metode. Praktiskā eksperimenta izvilkšanas rezultāti tika salīdzināti ar izveidotu GEM skaitliskā modeļa simulāciju Solidworks programmatūrā. Darbs sastāv no divām daļām: teorētiskā daļa un praktiskā daļa. Teorētiskajā daļa tika aplūkoti kompozītmateriāli, stiegrošana veidi un to materiāli, stiegrots betons ar dzelzsbetonu un stikla šķiedras betonu. Praktiskajā daļa tiek aplūkota piesūcināta šķiedra tauriņ veida formā un kā šķiedra uzvedas betona matricā. Piesūcinātā šķiedra tiek pārbaudīta ar izvilkšanas un četru punktu lieces metodi. Darbā, lai sasniegtu rezultātus tika izmantotas šādas programmatūras Microsoft Office EXCEL, Mathcad, Solidworks. Darbā ir: 57 lappuses, 61 attēli, 5tabulas un informācijas avotu nosaukumi.
Keywords Kompozīts, betons, stikla šķiedra
Keywords in English composite, concrete, fiberglass
Language lv
Year 2018
Date and time of uploading 07.06.2018 17:11:12