Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Bachelor
Title of the study programm Electrical and Power Engineering
Title in original language "Elektroiekārtu termiskās izturības pārbaudes metodiku īsslēgumu gadījumu analīze un salīdzināšana".
Title in English "Electrical equipment’s thermal durability testing methods in short circuit cases, its analysis and comparison".
Department Institute of Power Engineering
Scientific advisor Jānis Rozenkrons
Reviewer A. Kutjuns
Abstract Anotācija TERMISKĀ IZTURĪBA,TERMISKI EKVIVALENTĀ STRĀVA Bakalaura darbā analizētas un salīdzinātas metodikas elektroiekārtu termiskās izturības pārbaudei īsslēguma gadījumos. Pirmajā daļā apkopota informācija par silšanas fizikālajiem procesiem caurplūstošās īsslēguma strāvas ietekmē, kā arī silšanas pieļaujamajiem kritērijiem, tās normēšanu un definēta strāvas vadītāju termiskā izturība. Otrajā daļā tiek izpētītā Latvijā lietotā bijušās PSRS metodika, strāvas vadītāju un elektrisko aparātu termiskās izturības nosacījumi, siltuma impulsa jeb Džoula integrāla aprēķins izmantojot īsslēguma strāvas periodisko un aperiodisko komponenti. Trešajā daļā ir Latvijā spēkā esošo standartu izklāsts termiskās izturības pārbaudei LVS EN 60865-1 un LVS EN 60909-0, kā arī standarta pamatā esošās metodes apraksts ar termiski ekvivalento īsslēguma strāvu un īslaicīgo termoizturības strāvas blīvumu. Iepriekš lietotās metodes salīdzinājums ar spēkā esošo, izmantojot aprēķinu piemērus. Bakalaura darba apjoms ir 60 lpp. Tajā iekļauti 18 attēli, 8 tabulas un 3 pielikumi, izmantoti 14 informācijas avoti.
Keywords TERMISKĀ IZTURĪBA,TERMISKI EKVIVALENTĀ STRĀVA
Keywords in English THERMAL STREGTH, THERMALLY EQUIVALENT CURRENT
Language lv
Year 2018
Date and time of uploading 06.06.2018 17:16:00