Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Master
Title of the study programm Business Informatics
Title in original language Evolucionējošu programmatūras arhitektūru principu un tehniku analīze.
Title in English Analysis of principles and Techniques of Evolutionary software architectures.
Department 12300 Institute of Applied Computer Systems
Scientific advisor Gundars Alksnis
Reviewer Aleksejs Jurenoks
Abstract Maģistra darbā tiek pētīti evolucionārās programmatūras arhitektūras principi un paņēmieni jaunajās programmatūras sistēmās. Tiek pētīts, kā attīstās programmatūras arhitektūra no programmatūras arhitekta perspektīvas, un to, kā arhitekts būtu ieinteresēts izstrādāt un attīstīt šāda veida programmatūras arhitektūras. Tiek apskatītas arī problēmas ar ko saskaras programmatūras arhitekti programmatūras arhitektūras izveides procesā, starp kurām ir arī programmatūras arhitektūras tehniskā parāda problēmas un sistēmu sarežģītība. Problēmas tiek analizētas un pārbaudītas, izmantojot programmatūras arhitektu intervijas un aptaujas par arhitektūras kopējo ietekmi uz programmatūras sistēmām. Maģistra darba rezultāti sniedz rekomendācijas programmatūras arhitektiem un izstrādātājiem, ņemot vērā programmatūras arhitektūras tehniskā parāda ietekmi un sistēmu sarežģītību, gan sistēmas izstrādes laikā, gan evolucionārās programmatūras arhitektūras attīstībā. Maģistra darbs sastāv no 78 lapām, 23 attēliem, 5 tabulām, 54 izmantoto avotu atsaucēm un 1 pielikumiem.
Keywords EVOLUCIONĒJOŠA PROGRAMMATŪRAS ARHITEKTŪRA, ARHITEKTŪRAS TEHNISKAIS PARĀDS, INTELIĢENTI SAVIENOTA SISTĒMA, SISTĒMAS SAREŽĢĪTĪBA
Keywords in English EVOLUTIONARY SOFTWARE ARCHITECTURE, INTELLIGENT CONNECTED SYSTEM, ARCHITECTURAL TECHNICAL DEBT, SYSTEM COMPLEXITY.
Language eng
Year 2018
Date and time of uploading 04.06.2018 16:58:31