Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Bachelor
Title of the study programm Electrical and Power Engineering
Title in original language Iekšējo elektrisko tīklu aizsardzības aparāti un to attīstība
Title in English Internal Electronic Network Protection Devices and Development
Department Institute of Power Engineering
Scientific advisor A.Podgornovs
Reviewer prof. S.Vītoliņa
Abstract Tēmā par iekšējo elektrisko tīklu aizsardzības aparātiem un to attīstību ir ietverti vairāki zemsprieguma aizsardzības aparāti (kūstošie drošinātāji, automātslēdži, strāvas noplūdes automāti un strāvas noplūdes automāts ar automātslēdža funkciju) ar dažādām konstrukcijām, uzbūvi un to darbības principiem. Kā arī iekšējo elektrisko tīklu aizsardzības aparātu tehniskajiem datiem un izvēles nosacījumiem, kas ir ļoti būtiski jāievēro, lai nerastos lieli bojājumi elektriskajās ķēdēs, kas var izvērsties par uguns nelaimi un apdraudēt cilvēka dzīvību. Šajā darbā arī ir aprakstīti un ilustratīvi attēloti iekšējo elektrisko tīklu aizsardzības elektriskie aparāti, kas vēsturiski bijuši pirmie un to attīstība un modernizēšana līdz mūsdienām. Darbs sastāv 55 lapas, 50 ilustratīvi attēli, 2 tabulas, 26 bibliogrāfiskie nosaukumi.
Keywords Atslēgas vārdi: elektrisko tīklu aizsardzības aparāti, kūstošie drošinātāji, automātslēdži, strāvas noplūdes automāti, strāvas noplūdes automāti ar automātslēdža funkciju.
Keywords in English Keywords: electrical network protection devices, melting fuses, circuit breakers, residual-current devices, residual-current circuit breaker.
Language lv
Year 2018
Date and time of uploading 29.05.2018 14:55:22