Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Master
Title of the study programm Heat, Gas and Water Tehnology
Title in original language “Radiatoru siltuma atdeve atkarībā no to pievienošanas veida”
Title in English “Radiators heat output depending on their connection type to heating system”
Department 24300 Institute of Heat, Gas and Water Technology
Scientific advisor Anatolijs Borodiņecs
Reviewer Aleksandrs Zajacs
Abstract Zanes Hartmanes maģistra darba „Radiatoru siltuma atdeve atkarībā no to pievienošanas veida” mērķis ir vērst uzmanību uz viencauruļu apkures sistēmas radiatoru pievienojuma īpatnībām un sniegt priekšlikumus apkures sistēmu projektētājiem attiecībā uz radiatora vārstu priekšiestatījumiem. Ņemot vērā, ka apkures sistēma ēkās sastāda lielāko daļu no kopējās enerģijas patēriņa, aktuāla problēma ir kā samazināt apkures sistēmas un emisijas zudumus, nepieciešams izvērtēt ne tikai ēkas siltumīpašības, bet konkrēti arī apkures sistēmu. Apkures sistēmas veids, vienmērīga radiatora siltumatdeve, ēkai atbilstoši apkures sistēmas parametri, sildelementu izvietojums, pievienojums un balanss sistēmā – faktori, kas ietekmē apkures sistēmas efektivitāti. Darbā veikti pētījumi, izmanotojot hidraulisko stendu, uz kura iespējams imitēt viencauruļu apkures sistēmu, izmantojot datu rakstītājus, kas veic temperatūras mērījumus, un termokameru, kas attēlo siltumnesēja sadalījumu radiatorā. Pētījumu laikā iegūti rezultāti, kas attēlo viencauruļu apkures sistēmā ar apakšējo sadali raksturīga radiatoru pieslēguma problēmu un kas attēlo radiatoru vārstos iestatāmo kv vērtību uz radiatoru virsmas temperatūru un siltumatdevi. Maģistra darbs izstrādās latviešu valodā. Darba apjoms - 57 lpp, attēli – 39, tabulas – 4, pielikumi – 2, literatūras avoti – 40.
Keywords Apkures sistēma. Hidrauliskais stends. Radiatoru siltumatdeve. Temperatūras mērījuma punkti. Termoregulējošais vārsts
Keywords in English Heating system. Hydraulic stand. Radiator heat output. Temperature measurement points. Thermostatic valve.
Language lv
Year 2018
Date and time of uploading 27.05.2018 10:59:14