Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Master
Title of the study programm Transport Systems Engineering
Title in original language Sauszemes kravu pārvadājumu loģistikas sistēmas optimizācija starp Latviju, Austrumeiropu un Rietumāziju.
Title in English Optimizing the Logistics System of Land Transportation between Latvia, Eastern Europe and Western Asia.
Department
Scientific advisor Viktors Feofanovs
Reviewer Asoc.prof. Margarita Urbaha
Abstract Maģistra darba nosaukums: „Sauszemes kravu pārvadājumu loģistikas sistēmu optimizācija starp Latviju, Austrumeiropu un Rietumāziju.”. Kā jau katram uzņēmumam, tā interesēs ir rast izdevīgus preču loģistikas pakalpojumus, kuri var nodrošināt ātru un kvalitatīvu preču transportēšanu no piegādātāja līdz saņēmēja norādītajai vietai. Lai veiktu akcīzes preču piegādi līdz vietējai akcīzes noliktavai, kompānija SIA „Berlat Grupa” vēršas pie dažādiem loģistikas uzņēmumiem, kuri piedāvā savus pārvadātāju pakalpojumus. Pēdējā laikā uzņēmuma apgrozījums pieaug, attiecīgi pieaug arī kravu apjoms un rodas vajadzība meklēt lielu piegādes automašīnu skaitu. Diemžēl ne vienmēr pārvadātājiem ir viegli atrast mašīnas vajadzīgajā daudzumā un laikā, mainās arī tirgus cena pārvadājumiem un rezultātā cieš pasūtītājs. Tāpēc nepieciešama loģistikas sistēmas optimizācija, lai varētu apmierināt uzņēmuma prasības un palīdzētu uzņēmumam paaugstināt tā darba efektivitāti. Pirmajā nodaļā uzmanība tiek pievērsta dzelzceļa un autotransporta vides, noteikumu un organizāciju izpētei, kuri regulē sauszemes kravu pārvadājumu darbību, tajā skaitā tranzīta noteikumiem. Šī nodaļa pati par sevi atspoguļo pamatelementus uz kuriem balstās visa starptautiskā autotransporta un dzelzceļa transporta darbība. Papildus tiek apskatītas akcīzes kravu pārvadājumu organizēšanas principi un īpatnības. Otrajā nodaļā ir izskatīta uzņēmuma struktūra un analizētas tās darbības sfēras, kā arī veikta uzņēmuma statistikas, problēmu analīze, priekšlikumu izstrāde, analīze, kā arī izpētītas aktuālās transporta tirgus tendences. Trešajā daļā ir analizēti kravu piegādes organizēšanas etapi, rēķināti Rietumāzijas un Austrumeiropas pārvadājumu maršruti un salīdzināti iegūtie rezultāti. Lai sniegtā informācija būtu daudz uzskatāmāka, maģistra darbā iekļautas 19 tabulas, 19 formulas un 33 attēli. Diplomdarba apjoms ir 82 lappuses un tika izmantoti 22 literatūras avoti un 5 pielikumi.
Keywords Sauszemes kravu pārvadājumu loģistikas sistēmas optimizācija starp Latviju, Austrumeiropu un Rietumāziju.
Keywords in English Optimizing the Logistics System of Land Transportation between Latvia, Eastern Europe and Western Asia.
Language lv
Year 2018
Date and time of uploading 22.05.2018 09:27:53