Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Bachelor
Title of the study programm Economics
Title in original language "Nebanku sektora ietekme uz mājsaimniecību ienākumu līmeni"
Title in English "Impact of Non-Bank Sector on the Level of Households Income"
Department 22000 Faculty of Engineering Economics and Management
Scientific advisor Nadežda Semjonova
Reviewer Pr.doc. K. Gorbunova
Abstract Latvijā mājsaimniecībām ir svarīgi pēc iespējas vairāk palielināt savu ienākumu līmeni, lai palielinātu arī savu kopējo mājsaimniecības līmeni. Pēc visu pirmās nepieciešamības izdevumu segšanas un savu vajadzību apmierināšanas ir iespējamība, ka paliek pāri brīvo līdzekļu par kuriem jāsāk domāt kā tos izdevīgāk izlietot. Pasaulē un Latvijā ir visādi veidi kur šos līdzekļus ir iespējams izlietot, iztērēt vai ieguldīt. Piemēram ir iespējas ieguldīt līdzekļus komercbankās depozītu veidā, krāt skaidras naudas veidā vai to neapdomīgi iztērēt vai arī ir citas iespēja - likt šai naudai strādāt un censties palielināt savu ienākumu līmeni. Ne banku sektors piedāvā vairākus ieguldīšanas variantus kā finanšu instrumenti, nekustamais īpašums, pensiju fondi vai jauni ieguldīšanas veidi kā alternatīvās tiešsaistes ieguldīšanas platformas. Izvēloties ieguldīšanas ceļu ir iespēja uzlabot ienākumu līmeni. Darba mērķis ir noteikt ienesīgāko ieguldījuma veidu. Pētījuma laikā tika izvēlēti un analizēti piemēri iepriekšminētajos ieguldījuma veidos un salīdzināti gan katrā veidā iekšienē gan savstarpēji starp veidiem, nosakot ieguldījuma veidu ar vislielāko ienesīgumu. Analīzes beigās tika izteikti secinājumi par ieguldījumu veidiem un noteikts ienesīgākais no izvēlētajām ieguldīšanas iespējām.
Keywords mājsaimniecība, ieguldījumi, ne banku sektors, finanšu instrumenti, akcijas, obligācijas, nekustamais īpašums, pensiju fondi, alternatīvās tiešsaistes ieguldīšanas platformas.
Keywords in English household, investment, non-banking financial sector, financial instruments, shares, bonds, real estate, pension funds, alternative online investment platforms.
Language lv
Year 2018
Date and time of uploading 22.05.2018 06:50:55