Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Master
Title of the study programm Geomatics
Title in original language "Pazemes infrastruktūras attēlošana un izmantošana 3D vidē"
Title in English "Figuring and using underground infrastructure in 3D enviroment"
Department 24100 Institute of Transport Infrastructure Engineering
Scientific advisor Māris Kaļinka
Reviewer Ervīns Stūrmanis
Abstract Maģistra darba ar inženierprojektu nosaukums ir „Pazemes infrastruktūras attēlošana un izmantošana 3D vidē”. Darbā veikta pazemes infrastruktūras objektu identificēšanas metožu analīze un pētītas šo objektu 3D vizualizācijas un izmantošanas iespējas. Darbs sastāv no četrām daļām. Darba pirmajā daļā, balstoties uz literatūras avotiem, aprakstīta pazemes objektu vizualizācijas vēsture un mūsdienu risinājumi pazemes infrastruktūras attēlošanai. Otrajā daļā analizētas pazemes infrastruktūras objektu kartēšanas metodes. Trešajā daļā apskatītas 3D vizualizācijas programmas. Inženierprojektā izstrādāti pazemes infrastruktūras objektu 3D vizualizācijas modeļi Mārupes novada daudzdzīvokļu māju apbūves teritorijai „Vecozolu nami”. Maģistra darbs ar inženierprojektu izklāstīts 4 nodaļās, to papildina 76 attēli, 1 tabula un 3 pielikumi. Darba apjoms ir 128 lapaspuses.
Keywords 3D pazemes infrastruktūra modelēšana, 3D ĢIS, datu analīze, pazemes inženierkomunikāciju identificēšanas metodes.
Keywords in English 3D underground infrastructure modelling, 3D GIS, data analysis, underground utility location methods.
Language lv
Year 2018
Date and time of uploading 19.01.2018 16:07:45