Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Bachelor
Title of the study programm Railway Transport
Title in original language Daugavpils stacijas pārstrādes spējas izmaiņas pēc vilcienu pieņemšanas parka modernizācijas
Title in English Changes in the processing capacity of Daugavpils station after the modernization of the train reception yard
Department
Scientific advisor Oksana Iščuka
Reviewer SIA "LDZ Cargo" Daugavpils reģionālā centra Tehniskās daļas vadītāja vietnieks Anatolijs Ankudovičs
Abstract Larisa Koroševska. Daugavpils stacijas pārstrādes spējas izmaiņas pēc vilcienu pieņemšanas parka modernizācijas. Zinātniskā vadītāja – M.sc.ing., lektore Oksana Iščuka Darba apjoms 55 lpp. Darbā ir 9 attēli, 41 tabula un 4 pielikumi. Darbs sastāv no divām daļām: aprakstošās un grafiskās daļas. Darba mērķis: noteikt Daugavpils dzelzceļa stacijas pārstrādes spējas izmaiņas pēc vilcienu pieņemšanas parka modernizācijas. Pirmā daļa tika apskatīts jautājums par Daugavpils dzelzceļa stacijas darba aprakstu un tā tehnisko nodrošinājumu. Tas skar Daugavpils šķirošanas staciju, Daugavpils pasažieru staciju un Daugavpils stacijas nosūtīšanas parku. Šeit arī var iepazīties ar Daugavpils dzelzceļa stacijas tehnoloģisko procesu gan krautiem tranzītvilcieniem bez pārstrādes, pienākot no ārzemēm un nosūtot Latvijas robežās, gan tukšiem tranzītvilcieniem bez pārstrādes, nodošanai aiz Latvijas robežām, gan krautiem tranzītvilcieniem ar pārstrādi. Otrā darba nodaļā ir aplūkots Daugavpils dzelzceļa stacijas pārvadājumu apjoms. Aprēķināta Daugavpils stacijas vagonplūsma un vagonu dīkstāve un izveidots stacijas darba diennakts plāns – grafiks. Trešā nodaļā doti vagonu dīkstāves aprēķini tranzītvagoniem bez pārstrādes un ar pārstrādi. Ceturtā nodaļa ir aprēķināti stacijas darba rādītāji: iekraušana, izkraušana, stacijas vagonu apgrozība, vagonu darba parka norma, saformēto vilcienu skaits, nosūtāmo vilcienu un vagonu skaits, tukšo vagonu nodošana pēc izkraušanas un vagonu dīkstāve. Piektā nodaļā tika aplūkots jautājums par stacijas pārstrādes spējas izmaiņas pēc vilcienu pieņemšanas parka modernizācijas. Šeit ir dots tranzītvagona bez pārstrādes un ar pārstrādi dīkstāves salīdzinājums, ka arī citu stacijas darba rādītāju salīdzinājums.
Keywords iekraušana, izkraušana, stacijas vagonu apgrozība, vagonu darba parka norma, saformēto vilcienu skaits, nosūtāmo vilcienu un vagonu skaits, tukšo vagonu nodošana pēc izkraušanas un vagonu dīkstāve.
Keywords in English loading, unloading, station wagon turnover, rules of wagon workstation, number of preformed trains, number of departed trains and wagons, transfer of empty wagons after unloading and standstill of wagons.
Language lv
Year 2018
Date and time of uploading 18.01.2018 21:50:12