Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Bachelor
Title of the study programm Transportation Engineering
Title in original language “Tipveida saspriegtu tiltu siju nestspējas analīze” (“Tilta pār Virgas upi jaunbūves tehniskais projekts uz autoceļa A24 0.44km ”)
Title in English “Load Bearing Capacity Analysis of Standard Prestressed Bridge Beams” (“Technical Project of the Bridge over the River Virga on the Highway A24 0.44km”)
Department 24100 Institute of Transport Infrastructure Engineering
Scientific advisor V.Straupe
Reviewer
Abstract Bakalaura darba tēma ir “Tipveida saspriegtu tiltu siju nestspējas analīze”. Inženierprojekta tēma ir “Tilta pār Virgas upi jaunbūves tehniskais projekts uz autoceļa A24 0.44km”. Bakalaura darba mērķis ir novērtēt kā sasprieguma spēks un tā ekscentritāte ietekmē tipveida spriegbetona siju lieces momenta un šķērsspēka nestspēju. Piepūļu aprēķinā tiltiem par pamatu tiek izmantots slodzes modelis LM3, kas reprezentē reālo ikdienas slodzi – smagāko transporta līdzekli, kas drīkst pārvietoties pa Latvijas ceļiem bez maršruta saskaņošanas. Analītiskajā aprakstā ir analizēts slodzes modelis LM3, spriegbetona siju veidi, sasprieguma spēki, sasprieguma spēku zudumi un nestspējas aprēķinu metodika. Teorētiskajā sadaļā tiek veikti piepūļu un nestspējas aprēķini tipveida spriegbetona sijām. Apskatītie tipveida projekti ir kataloga 122. izlaiduma un kataloga 123. izlaiduma spriegbetona sijas ar garumiem 16.76m un 22.16m. Tiltu siju piepūļu aprēķini tiek veikti ar galīgo elementu aprēķinu datorprogrammu “Sofistik 2018”. Pēc aprēķinu rezultātiem var secināt, izlaiduma tipveida projektos izmantotā nestspējas aprēķinu metodika atstāj vērā ņemamas nestspējas rezerves, kuras ir būtiskas mūsdienu ikdienas slodžu uzņemšanai. Inženierprojekta daļā ir izstrādāts vienlaiduma plātņu tilta uz urbto pāļu pamatiem jaunbūves tehniskais projekts pār Virgas upi. Izstrādātā projekta risinājumi atbilst Latvijas būvnormatīviem. Inženierprojekta galvenās daļas: 1) paskaidrojuma raksts; 2) aprēķinu kopsavilkums; 3) tehniskās specifikācijas; 4) darba organizēšanas projekts; 5) darbu daudzumi; 6) rasējumi. Darbs sastāv no 155 lapaspusēm, 79 attēliem, 14 rasējumiem un 26 bibliogrāfiskiem nosaukumiem izmantoto literatūras avotu sarakstā.
Keywords Tipveida sijas, saspriegtas sijas, nestspēja, slodzes modelis LM3
Keywords in English Standard beams, prestressed beams, load bearing capacity, load model LM3
Language lv
Year 2017
Date and time of uploading 17.01.2018 21:07:25