Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Master
Title of the study programm Computer Systems
Title in original language Personalizētu treniņa programmu izveides sistēmas izstrāde ar mašīnapmācības metodēm
Title in English Creating Personalized Workout Routines' System with Machine Learning Methods
Department 12300 Institute of Applied Computer Systems
Scientific advisor I.Birzniece
Reviewer A.Mislēvičs, SIA Microsoft Latvia tehniskais konsultants
Abstract Darba mērķis ir izveidot personalizētu treniņa programmu sistēmu, kas izveido treniņa programmu, balstoties uz cilvēka parametriem, ierobežojumiem un vajadzībām. Mērķa sasniegšanai maģistra darbā ir aplūkotas dažādas mašīnapmācības metodes un algoritmi, lai tos salīdzinātu un atlasītu piemērotākos, individuālās treniņa programmas izstrādes sistēmai. Darbs satur projektējuma daļu, kurā ir aprakstīta problēmas aktualitāte, mērķis, biznesa analīze, darbības sfēras robežas, projekta lomas, funkciju un prasību specifikācija. Izmantojot biznesa procesa modelēšanas rīku Adonis, ir izveidots procesu modelis, darbinieku modelis, IT sistēmas modelis un dokumentu modelis. Izmantojot VISIO rīku, ir izveidots organizācijas modelēšanas modelis (EKD) un modelis, kurā atspoguļots aprīkojuma, cilvēku un vingrojumu izpildes raksturojošie parametri un to savstarpējā mijiedarbība. Lai izanalizētu cilvēku trenēšanās paradumus, kā viena no pētījuma metodēm tika izmantota aptauja. Apkopoti parametri, kas ir jāņem vērā, veidojot treniņa programmu, kā arī analizēti stimulētās mācīšanās parametri un pielietotās metodes mērķa sasniegšanai. Darba apjoms ir 87 lpp., 7 formulas, 22 tabula, 40 attēli un 12 pielikumi.
Keywords MAŠĪNAPMĀCĪBA, STIMULĒTĀ MĀCĪŠANĀS, KLASTERIZĀCIJA, PERSONALIZĒTA TRENIŅA PROGRAMMA, TRENIŅA ASISTENTS, AĢENTS.
Keywords in English MACHINE LEARNING, REINFORCEMENT LEARNING, CLASSIFICATION, PERSONALIZED WORKOUT ROUTINE, TRAINING ASSISTANT, AGENT.
Language lv
Year 2018
Date and time of uploading 14.01.2018 16:54:26