Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Bachelor
Title of the study programm Chemistry
Title in original language Grafēna oksīda ķīmiskā modificēšana reakcijās ar nukleofīliem un ķīmisko atvasinājumu hidrolīze.
Title in English Chemical modification of graphene oxide in reactions with nucleophiles and hydrolysis of chemical derivatives.
Department 14000 Faculty of Material Science and Applied Chemistry
Scientific advisor Dr. hab. chem. V. Kampars, Dr. chem. Ē.Pālītis
Reviewer Dr.chem. M.Plotniece
Abstract Bakalaura darba ietvaros ir veikta grafēna oksīda ķīmiskā modificēšana ar tionilhlorīdu vai ar nukleofīliem – metilamīnu, dietilamīnu un amonjaku; visiem grafēna oksīda atvasinājumiem, ka arī nemodificēta grafēna oksīdam veikta hidrolīze neitrālā, skābā un bāziskā vidē pie istabas temperatūras vai sildot. Sintezētie savienojumi ir raksturoti ar FTIR spektriem, kas iegūti ar dažādām metodēm, CHN elementanalīzi, rentgenstaru pulvera difrakcijas (XRPD) analīzi, termogravimetrijas analīzi un ir izmērīta elektrovadītspēja. Literatūras apskatā apkopotā informācija laika periodu no 1859. līdz 2017. gadam. Bakalaura darbs uzrakstīts latviešu valodā, tā apjoms ir 56 lappuses. Darbs satur 25 attēlus, 7 tabulas, 2 formulas, tajā izmantoti 66 literatūras avoti.
Keywords grafēna oksīds, hidrolīze, nukleofīli, ķīmiskā modificēšana
Keywords in English graphene oxide, hydrolysis, nucleophiles, chemical modification
Language lv
Year 2017
Date and time of uploading 15.06.2017 11:58:44