Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Bachelor
Title of the study programm Aviation Transport
Title in original language Vidējo attālumu lidmašīnas konstruēšana no jauniem perspektīviem materiāliem un tās tehniskā apkope.
Title in English Design of a Medium-Range Aircraft By Using Advanced Cutting Edge Materials and Maintenance of the Aircraft.
Department Faculty Of Civil And Mehanical Engineering
Scientific advisor Mārtiņš Kleinhofs
Reviewer Vladimirs Šestakovs
Abstract Bakalaura darbs ar projekta daļu: “Vidējo attālumu turboreaktīvas lidmašīnas konstruēšana no perespektīviem materiāliem un tās tehniskā apkope“. Darba autors R.Ļevša, darba vadītājs M.Kleinhofs. Bakalaura darba ietvaros ir izvēlēta prototipa lidmašīna, šajā gadījumā Boeing 737-700, uz kuras pamata tika veidota jauna lidmašīnas modifikācija no perespektīviem materiāliem, un modernizēts tehniskās apkopes veikšanas process. Projektējamai lidmašīnai tika aprēķināta masa, spārna izmērs un stiprība, izveidota spārna konstrukcija, metāliskas un kompozītmateriālu konstrukcijas salīdzinājums, aprēķināts efektivitātes rādītājs. Katrs no izmantotājiem aprēķiniem ietver arī citus apakšpunktus, spēka iekārtas masu, degvielas masu, aprīkojuma masu u.c.. Tika apskatita jaunās lidmašīnas tehniskā apkope, piedāvāts robotizētas tehniskās apkopes prototips.
Keywords : lidmašīna, kompozīti, spārna stiprība, automatizētā diagnostika, tehniskā apkope
Keywords in English aircraft, composites, wing strength, automated diagnostics, maintenance
Language lv
Year 2017
Date and time of uploading 01.06.2017 21:39:49