Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Bachelor
Title of the study programm Computerised Control of Electrical Technologies
Title in original language "Ata Kronvalda Durbes vidusskolas apgaismojuma sistēmas energoefektivitātes uzlabošanas iespēju izpēte un izstrāde".
Title in English "Research and development of Ata Kronvalda Durbe secondary school lighting system energy efficiency improvement options".
Department Institute of Industrial Electronics and Electrical Engineering
Scientific advisor Ansis Avotiņš
Reviewer O. Tetervenoks
Abstract Bakalaura darba tēma ir „Ata Kronvalda Durbes vidusskolas apgaismojuma sistēmas energoefektivitātes uzlabošanas iespēju izpēte un izstrāde” Izpētot apgaismes izcelšanos un principus, izvērtēt kurš apgaismojuma veids būtu vairāk atbilstošs videi, kurā ikdienā ir skolēni. Aprēķināt, kurš no apgaismes veidiem ir energoefektīvākais. Galvenie darba uzdevumi ir – apsekot Ata Kronvalda Durbes vidusskolu veicot apgaismojuma auditu, lai noskaidrotu kādu elektroenerģijas daudzumu patērē gaismekļi, kas mācību iestādē, plānotie pirms gandrīz 40. gadiem, reizē ar skolas ēkas būvniecību. Darba pētījuma mērķis ir aprēķināt, cik lielu finansējumu patērē skolā uzstādītie gaismekļi un cik liels būtu finansiālais ietaupījums, ja esošos gaismekļus skolas tēlpās aizstātu ar LED gaismas ķermeņiem. Bakalaura darba ietvaros tika izstrādāti priekšlikumi, kuriem ir prakstiska nozīme gan Ata Kronvalda Durbes vidusskolā, gan citās skolās un augstskolās. Kopējais bakalaura darba apjoms ir 50 lappuses. Darbs satur 4 tabulas, 31 attēlu. Darba izstrādei tika izmantoti 24 informācijas avoti – mācību grāmatas, elektroniskie resursi, Ministru kabineta noteikumi.
Keywords Apgaismojums, Ata Kronvalda Durbes vidusskola, DIALux, Energoefektivitāte, Gaismekļu rekonstrukcija.
Keywords in English Lighting, Ata Kronvalda Durbe Secondary School, DIALux, Energy efficiency, Lamps reconstruction.
Language lv
Year 2017
Date and time of uploading 23.05.2017 13:52:02