Abstract |
Maģistra darba nosaukums: “Zivju produkcijas transportēšanas problēmu analīze un pilnveidošana”.
Zivju audzētava “Mottra” nodarbojās ar stores audzēšanu un melnu ikru ražošanu. Piedāvāta prece attiecās pie delikatēsem, tāpēc klientu klāsts sastāv no turīgiem patērētājiem. Lai apkalpotu klientus, uzņēmums veic piegādes pakalpojumus.
Kā katram pārtikas uzņēmumam, kas nodarbojās ar klientu apkalpošanu, piegādājot preci, radās problēmas ar optimālo piegādes maršruta plānošanu, kā arī ar vajadzīgo temperatūru uzturēšanu transporta līdzekļa kravas iedalījumā.
Optimāla piegādes maršruta izstrāde un glabāšanas nosacījumu uzlabošana zivju produkcijai transportēšanas laikā, palīdzēs uzņēmumam uzlabot finanšu rādītājus, paaugstināt piegādes kvalitāti un stabilizēt darba efektivitāti.
Pirmajā daļā ir aprakstīta zivju audzētava, tās produkcijas klāsts un preču piegādes veidi.
Darba otrajā daļā ir veikta produkciju piegādes maršrutu planošana un optimizēšana, izskatot maršrutu plānošanas pamatprincipus, kā arī izpētot zivju audzētavas klientu sakārtojumu uz pilsētas Rīgas kartes. Galu galā tiek minēti priekšlikumi, kā optimizēt piegādes maršrutu.
Trešajā daļā tiek izpētīts transporta līdzeklis, kas pieder zivju audzētāvai, ar kuras palīdzību tiek veiktas piegādes. Pirms tam tiek aprakstīti saldēšanas sistēmas komponenti, lai iegūtu priekšstatu par tām. Pēc analizēšanas, tiek izvirzīti priekšlikumi produkciju uzglabāšanas nosacījumu uzlabošanai.
Diplomdarba apjoms ir 92 lappuses, kas satur 47 attēlus, 15 tabulas, 20 formulas, tika izmantoti 22 literatūras avoti un pievienoti 2 pielikumi. |