Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Bachelor
Title of the study programm Administration of Customs and Taxes
Title in original language „Zāļu un uztura bagātinātāju pārvietošana pāri muitas robežai”
Title in English “Movement of Medicinal Products and Nutritional Supplements Across the Customs Border”
Department 22000 Faculty of Engineering Economics and Management
Scientific advisor A.Gulbis
Reviewer S.Kārkliņa-Ādmine, VID Nodokļu kontroles pārvaldes direktore
Abstract Bakalaura darba tēma ir zāļu un uztura bagātinātāju pārvietošana pāri muitas robežai. Tēmu par zāļu un uztura bagātinātāju pārvietošanu pāri muitas robežai aktualizē arvien vairāk pieaugošo interneta veikalu skaits, kuri piedāvā iegādāties zāles un uztura bagātinātājus ne vien Latvijas, bet arī ārzemju interneta portālos, kā arī viltotu zāļu un uztura bagātinātāju iespējamā iegādāšanās. Rodas jautājums, kā zāles un uztura bagātinātāji tiek kontrolēti pārvietojot tos pāri muitas robežai. Pētījuma objekts ir zāļu un uztura bagātinātāju pārvietošana pāri muitas robežai iespējamie riski. Pētījuma priekšmets ir eksistējošie muitas kontroles pasākumi un to nepilnības zāļu un uztura bagātinātāju jomā. Darba mērķis ir identificēt un izanalizēt zāļu un uztura bagātinātāju muitas kontroles pasākumus. Darba mērķa sasniegšanai izvirzītie uzdevumi: 1. Izpētīt zāļu un uztura bagātinātāju vispārējo raksturojumu un to atšķirības; 2. Aprakstīt muitas procedūras un to piemērošanas nosacījumus zāļu un uztura bagātinātāju pārvietošanā; 3. Izpētīt pastāvošos riskus saistībā ar viltotām zālēm un uztura bagātinātājiem; 4. Sniegt priekšlikumus zāļu un uztura bagātinātāju muitas kontroles pilnveidošanā. Bakalaura darbā ietilpst ievads, trīs daļas, secinājumi un priekšlikumi, kā arī izmantotās literatūras un avotu saraksts. Pirmajā daļā ir raksturots, kas ir zāles un kas uztura bagātinātāji, kā arī to atšķirības un normatīvo aktu bāze, kā tā attīstījusies. Otrajā daļā ir raksturoti eksistējošie muitas kontroles pasākumi zālēm un uztura bagātinātājiem. Trešajā daļā ir raksturots, viltotas zāles un uztura bagātinātāji, kā arī pastāvošie riski , kas ar tiem saistīti. Bakalaura darba praktiskā nozīme ir priekšlikumu izstrādāšanā, ar kuru palīdzību varētu uzlabot kontroli zāļu un uztura bagātinātāju aprites jomā. Bakalaura darbs sastāv no 3 daļām, 57 lpp., 5 attēliem, 2 tabulām, 4 pielikumiem un bakalaura darba tapšanā izmantoti 23 literatūras avoti.
Keywords Pētījuma objekts ir zāļu un uztura bagātinātāju pārvietošana pāri muitas robežai iespējamie riski. Pētījuma priekšmets ir eksistējošie muitas kontroles pasākumi un to nepilnības zāļu un uztura bagātinātāju jomā. Darba mērķis ir identificēt un izanalizēt zāļu un uztura bagātinātāju muitas kontroles pasākumus.
Keywords in English The object of research is medicinal products and nutritional supplements moving across the custums border possible risks. The research subject is-existing customs controls and gaps in the customs controls in medicines and nutritional supplements field. The aim of the bachelor thesis is to identify and analyze medicinal products and nutritional supplements customs control measures.
Language lv
Year 2017
Date and time of uploading 11.05.2017 21:18:56