Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Bachelor
Title of the study programm Business Logistic
Title in original language “Pasūtījumu apstrādes uzlabošanas iespējas apģērbu ražošanas uzņēmumos Latvijā”
Title in English “Opportunities for improving order processing in apparel manufacturing companies in Latvia”
Department 22000 Faculty of Engineering Economics and Management
Scientific advisor P. Patļins
Reviewer Lekt. A.Starčenko
Abstract Bakalaura darba autore Juta Muravska izstrādāja darbu, kura temats ir “Pasūtījumu apstrādes uzlabošanas iespējas apģērbu ražošanas uzņēmumos Latvijā”. Bakalaura darba mērķis ir, balstoties uz objektu identifikācijas tehnoloģiju salīdzinājumu, izstrādāt pasūtījumu apstrādes uzlabošanas rekomendācijas apģērbu ražošanas uzņēmumiem Latvijā. Pētījumā apkopota vispārēja informācija par tekstilapstrādes nozari un tās attīstību Latvijā, analizēta informācija par pasūtījumu apstrādes procesiem nozares vadošajos uzņēmumos un veikta objektu identifikācijas tehnoloģiju izpēte un salīdzinājums. Balstoties uz anketēšanas rezultātiem un tehnoloģiju salīdzinājumu, izstrādātas pasūtījumu apstrādes uzlabošanas rekomendācijas. Bakalaura darba ietvaros izteikts priekšlikums apģērbu ražošanas uzņēmumos ieviest balss vadības tehnoloģiju, kuras pamatā pasūtījuma apstrādes laikā veiktās darbības tiek uzskaitītas izmantojot balss komandas, kas ne tikai atvieglo noliktavas darbinieku darbu un uzlabo to efektivitāti, bet arī var samazināt kopējās noliktavas darbinieku darbaspēka izmaksas par 19,66 % gadā. Izstrādātais investīciju projekts atmaksātos 9 mēnešu laikā. Bakalaura darba apjoms ir 61 lappuse. Tas sastāv no 3 nodaļām, kurās iekļauti 13 attēli, 38 tabulas un 50 bibliogrāfiskā saraksta vienības.
Keywords elektroniskās noliktavu pārvaldības sistēmas, ražošanas pasūtījumu apstrāde, pasūtījumu apstrādes procesu uzlabošana
Keywords in English electronic warehouse management system, production order processing, order processing Improvement
Language lv
Year 2017
Date and time of uploading 10.05.2017 14:28:59