Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Bachelor
Title of the study programm Business Logistic
Title in original language “Svītru kodu un radio frekvenču identifikācijas tehnoloģiju izmantošanas iespējas ražošanas uzņēmumu noliktavās”
Title in English “Opportunities for using barcode and radio frequency identification technologies in manufacturing companies’ warehouses”
Department 22000 Faculty of Engineering Economics and Management
Scientific advisor P. Patļins
Reviewer
Abstract Bakalaura darba autore ir Marta Griģe, un darba temats ir “Svītru kodu un radio frekvenču identifikācijas tehnoloģiju izmantošanas iespējas ražošanas uzņēmumu noliktavās”. Bakalaura zinātniskais vadītājs ir docents, Dr.oec. Pāvels Patļins. Bakalaura darba mērķis ir izstrādāt ekonomiski pamatotas rekomendācijas vidējo ražošanas uzņēmumu noliktavu darbības pilnveidošanai, izmantojot svītru kodu vai radio frekvenču identifikācijas tehnoloģijas. Pētījumā tiek analizēts, kā uzlabot noliktavas loģistikas procesus, izmantojot svītru kodu un radio frekvenču identifikācijas tehnoloģijas. Tiek pētīti vidēju ražošanas uzņēmumu noliktavas loģistikas procesi, kas saistīti ar gatavo produkciju. Tiek noteikti šo procesu izpildes laiki un izmaksas, kā arī procesu laikā radušos kļūdu novēršanas izmaksas. Tiek analizētas iespējas palielināt attiecīgo noliktavas loģistikas procesu efektivitāti – samazināt to izpildes laikus un paaugstināt to precizitāti, izmantojot minētās automātiskās identifikācijas tehnoloģijas. Tiek analizēta abu tehnoloģiju ieviešanas izmaksas un savā starpā salīdzināta un novērtēta prognozētā situācija. Pētījuma rezultātā ir izstrādātas ekonomiski pamatotas rekomendācijas vidējo ražošanas uzņēmumu noliktavu darbības pilnveidošanai – noliktavu loģistikas procesu uzlabošanai izmantot svītru kodu tehnoloģijas un samazināt darbaspēku stundu skaitu. Bakalaura darbs sastāv no 3 nodaļām, tā apjoms ir 65 lapaspuses. Tajā ir iekļauti 12 attēli, 23 tabulas, 1 formula un 1 pielikums uz 1 lpp. Darbā izmantotas 34 bibliogrāfiskā saraksta vienības.
Keywords noliktavas procesi, svītru kodi, radio frekvenču identifikācija
Keywords in English warehouse operations, barcodes, radio frequency identification
Language lv
Year 2017
Date and time of uploading 10.05.2017 01:42:29