Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Bachelor
Title of the study programm Organization and Management of International Economic Relations
Title in original language “Dalīto pakalpojumu centru priekšrocības informācijas un komunikāciju tehnoloģiju nozares uzņēmumiem Latvijā”
Title in English “Competitive advantage of shared service centres in information and communication technology companies in Latvia”
Department 22314 Department of International Business, Transport Economics and Logistics
Scientific advisor I.Jurgelāne
Reviewer Lekt. N.Rudzītis
Abstract Bakalaura darba autore Indra Gailāne izstrādāja darbu, kura temats ir “Dalīto pakalpojumu centru priekšrocības informācijas un komunikāciju tehnoloģiju nozares uzņēmumiem Latvijā”. Bakalaura darba mērķis ir izpētīt Latvijas Informācijas un komunikāciju tehnoloģiju nozares dalīto pakalpojumu centru priekšrocības, lai veicinātu starptautiskās uzņēmējdarbības iespējas Latvijā. Darbs sastāv no 3 nodaļām. Darba pirmajā nodaļā tiek apskatīti starptautiskās uzņēmējdarbības vides teorētiskie aspekti un dalīto pakalpojumu centru tendences. Tiek analizētas dalīto pakalpojumu centru atrašanās vietas izvēles stratēģijas un ar gravitācijas modeli noteiktas 10 perspektīvākās Latvijas tirdzniecības sadarbības valstis, kas ir Vācija, ASV, Ķīna, Apvienotā Karaliste, Krievija, Francija, Zviedrija, Itālija, Polija. Otrajā nodaļā tiek analizēta IKT nozares uzņēmējdarbības vide pasaulē, Latvijā un 3 tirdzniecības sadarbības valstīs, kas tiek izvēlētas pamatojoties uz 1. nodaļā iegūtajiem gravitācijas modeļa rezultātiem un ekspertu sniegto viedokli. Šīs valstis ir Vācija, Zviedrija un Apvienotā Karaliste. Darba 3. nodaļā tiek salīdzinātas IKT nozares dalīto pakalpojumu centru izveides priekšrocības Latvijā, Vācijā, Zviedrijā un Apvienotajā Karalistē ar segmentu analīzi, finanšu analīzi un SVID analīzi. Bakalaura darbs sastāv no 3 nodaļām, tā apjoms ir 74 lappuses. Tajā ir iekļauti 18 attēli, 10 tabulas un 3 pielikumi uz 9 lpp. Darbā izmantotas 57 bibliogrāfiskā saraksta vienības.
Keywords Dalīto pakalpojumu centri
Keywords in English Shared Services center
Language lv
Year 2017
Date and time of uploading 09.05.2017 08:06:26