Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Master
Title of the study programm Computerised Control of Electrical Technologies
Title in original language "Ielu apgaismes sistēmas modernizācijas iespēju izpēte un projekta izstrāde objektam Rīgā - Mežaparks"
Title in English "Investigation and project development for street lighting system modernization possibilities in Riga city Mezaparks district''
Department Institute of Industrial Electronics and Electrical Engineering
Scientific advisor A.Avotiņš
Reviewer
Abstract Ielu apgaismes sistēmas modernizācijas iespēju izpēte un projekta izstrāde objektam Rīgā - Mežaparks Projektā apskatīti mūsdienu risinājumi ielu apgaismē elektroenerģijas taupīšanai, saglabājot nepieciešamos apgaismes parametrus. Veikta objekta apsekošana, apgaismojuma aprēķins objektā esošajos celiņos. Novērtēta esošā situācija pret apgaismes prasībām. Piemeklēti LED gaismekļi, kas nodrošinātu nepieciešamo apgaismojuma līmeni un izkliedi, veikti aprēķini, lai to pārbaudītu. Aprēķināts elektroenerģijas ietaupījuma apjoms un tā finansiālais ekvivalents. Aprēķināts arī iespējamais ieguvums no samazināta apgaismojuma līmeņa (dimmēšanas) nakts laikā, izmantojot apgaismojuma tīkla uzturētāja noteiktos parametrus. Noformēti divi grafiskie A1 izmēra rasējumi – vadības skapja elektriskā shēma un ģeogrāfiskais objekta plāns. Darbs sastāv no 32 lapaspusēm, darbā ir 10 attēli, 11 tabulas, 4 pielikumi.
Keywords Ielu apgaisme, LED, dimmēšana.
Keywords in English Street lighting, LED, dimming.
Language lv
Year 2017
Date and time of uploading 17.01.2017 13:20:21