Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Bachelor
Title of the study programm Civil Engineering
Title in original language "Racionāla ārējo konstrukciju materiālu izvēle pasīvai mājai"; diplomprojekts "Noliktavas ēka Bauskā"
Title in English "Rational External Constructions Material Selection for Passive House"; Diploma Project "Warehouse Building in Bauska"
Department 24000 Faculty of Civil Engineering
Scientific advisor J.Noviks
Reviewer K.Brakanskis
Abstract Bakalaura darba tēma – „Racionāla ārējo konstrukciju materiālu izvēle pasīvai mājai”, kuras ietvaros tika veikts analītisks darbs un informācijas apkopojums par pasīvām mājām to standartiem un atbilstības kritērijiem, kā arī apskatīti racionālākie konstrukciju un siltināšanas risinājumi, pielietojamie materiāli un ekonomiskais pamatojums izvēloties būvēt pasīvās mājas. Darba ietvaros tika aprakstīti pasīvās mājas pamatprincipu, standartu un prasību teorētiskie aspekti, kā arī sniegts teorētisks izklāsts par siltināšanas risinājumiem, materiāliem un pielietojumu būvniecībā. Apskatīts Latvijas tirgu pasīvo māju būvniecību veicinošie pasākumi un labākie realizētie projekti. Salīdzināti „Pasīvās mājas” un „Klasiskās mājas” siltumenerģijas patēriņi. Šī bakalaura darba mērķis ir veikt izpēti un analīzi, par to, kāda būtu racionālākā ārējo konstrukciju un pielietojamo materiālu izvēle būvējot pasīvās mājas, nodrošinot būvniecības procesu un rezultātu pēc pasīvo māju izvirzītajiem standartiem un kritērijiem. Izstrādātais darbs sniedz priekšstatu par pasīvo māju stingro būvniecības kvalitāti un izvirzītajiem kritērijiem, kā arī priekšstatu par ieguvumiem.
Keywords Racionāla ārējo konstrukciju materiālu izvēle pasīvai mājai
Keywords in English Rational external constructions material selection for passive house
Language lv
Year 2016
Date and time of uploading 17.06.2016 10:08:48