Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Master
Title of the study programm Civil Engineering
Title in original language "3D printētā fibrobetona spiedes un lieces īpašību eksperimentālais salīdzinājums ar monolītu fibrobetonu"
Title in English "Experimental comparison of compressive and flexural strenght between 3D printed and monolithic fibro concrete"
Department 24000 Faculty of Civil Engineering
Scientific advisor Jānis Šliseris
Reviewer Genādijs Šahmenko
Abstract A.Levics, 3D printētā fibrobetona spiedes un lieces īpašību eksperimentālais salīdzinājums ar monolītu fibrobetonu – Rīga, Rīgas Tehniskā universitāte, Būvniecības fakultāte, Būvkonstrukciju katedra – 2016. – 71 lpp. Maģistra darbā ir veikts printētu un monolītu fibrobetona paraugu spiedes un lieces īpašību eksperimentālais salīdzinājums un novērots, kā mainās printētas konstrukcijas spiedes un lieces īpašības, izmantojot dažāda diametra iestrādes uzgaļus un dažādu polipropilēna fibru daudzumu. Darba gaitā tiek apskatīta fibrobetona printēšana kā būvniecības veids, izpētītas dažādas fibrobetona printēšanas tehnoloģijas un printētu būvkonstrukciju izveides pamatprincipi. Vadoties pēc Lafboro Universitātes veiktā pētījuma ir veikta fibrobetona sastāva projektēšana un prognozējamās stiprības noteikšana. Veikta fibrobetona paraugu teorētiskā izpēte. Izstrādāti 10 monolītie un 36 printētie fibrobetona paraugi eksperimentālajām pārbaudēm spiedē un četrpunktu liecē un veikta pārbaužu rezultātu analīze un salīdzinājums ar Lafboro Universitātes veikto pētījumu. Iegūti rezultāti, kas pierāda monolīta fibrobetona labākas spiedes un lieces īpašības salīdzinājumā ar manuāli printētu fibrobetonu. Maģistra darbs satur: darba izklāstu uz 71 lapaspusēm, 11 tabulas, 41 attēlus.
Keywords fibrobetona printēšana
Keywords in English fibro concrete printing
Language lv
Year 2016
Date and time of uploading 15.06.2016 18:16:08