Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Bachelor
Title of the study programm Engineering Technology , Mechanics and Mechanical Engineering
Title in original language "Stiegrotu ar adītu audumu kompozītu materiālu elastīgo īpašību atkarība no diega šķērsgriezuma ģeometrijas"
Title in English "Dependence of Elastic Properties of Knitted Fabric Reinforced Composite Material on the Cross-Section of the Yarn"
Department Faculty Of Civil And Mehanical Engineering
Scientific advisor Olga Kononova
Reviewer V.Gonca, vadošais pētnieks
Abstract Stiegrotu ar adītu kompozītu materiālu elastīgo īpašību atkarība no diega šķērsgriezuma ģeometrijas Darbā ir aplūkota trikotāžas stiegrota kompozītmateriāla diegu šķērsgriezuma ģeometrijas ietekme uz materiāla elastīgajām īpašībām pie stiepes pārbaudes. Eksperimentālos rezultāti ir salīdzināti ar teorētiskajiem un izdarīti secinājumi. Darbs sastāv no divām daļām: teorētiskā daļa un praktiskā daļa. Teorētiskajā daļā tiek apskatīti kompozītmateriālu veidi, to elastīgās īpašības. Tāpat aplūkoti ir arī kompozītmateriāla stiegrojuma veidi, to priekšrocības, trūkumi un pielietojumi. Īpaša uzmanība ir pievērsta adītam stiegrojumam un tā cilpu struktūrai. Prakstiskajā daļā ir noteikts divu savstarpēju diegu elastības modulis pie stiepes pārbaudes. Elastības modulis tiek noteikts garenvirzienā un šķērsvirzienā. Darbā tiek izmantotas programmas: Solidworks, MATLAB, Mathcad, Microsoft office EXCEL, Microsoft office Word.
Keywords Stikla šķiedra, Kompozītmateriāls, Kompozītu materiāls, trikotāža
Keywords in English Fiber glass, composite material, knitted fabric
Language lv
Year 2016
Date and time of uploading 05.06.2016 21:18:05