Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Master
Title of the study programm Engineering Technology, Mechanics and Mechanical Engineering
Title in original language "Katapultas prototipa izstrāde pielietojumam mācību kursā "Eksperimentu plānošana un analīze"
Title in English "Developing a Catapult Prototype for Use in Practical Work in Study Course `Design and Analysis of Experiments`"
Department
Scientific advisor Jānis Auziņš
Reviewer J.Vība, profesors
Abstract ANOTĀCIJA Katapultas prototipa izstrāde pielietojumam mācību kursā "Eksperimentu plānošana un analīze". Darba autors Roberts Jumiķis, zinātniskais vadītājs profesors Jānis Auziņš. Darbs ir veltīts, lai izstrādātu katapultas prototipu, kurš būtu piemērots mācību kursos, kuros tiek apskatīti eksperimentu plānošana un analīze. Darba sākumā autors iepazīstina ar eksperimentu plānu veidiem, iegūto rezultātu novērtējuma kritērijiem, eksperimentu prognozēšanas iespējām. Darba otrajā un trešajā daļā tiek izstrādāts katapultas prototips, veikta tā modelēšana. Tiek salīdzināti dažāda veida prototipi, to matemātiskie modeļi, un veikta šo prototipu optimizācija. Darba gaitā tiek pievērsta uzmanība aproksimācijas kvalitātes kritērijiem, tādā veidā iegūstot ticamāko atbildes virsmas modeli. Šī maģistra darba laikā izstrādātais, katapultas prototips var tikt turpmāk izmantots studentu patstāvīgajos darbos, tādā veidā veicinot viņu izpratni par eksperimentu plānošanu un rezultātu analīzi, un procesu optimizāciju. Maģistra darbs darbs sastāv no titullapas, anotācijām latviešu un angļu valodās, ievada, teorētiskā izklāsta, prototipa izstrādes, eksperimentiem, mērījumiem, aprēķiniem un to analīzes, secinājumiem un literatūras saraksta. Darbs ir izveidots uz 64 lappusēm ar 49 attēliem un 14 tabulām.
Keywords Eksperimentu plāni; katapulta
Keywords in English Design of Experiment
Language lv
Year 2016
Date and time of uploading 03.06.2016 19:40:45