Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Engineer
Title of the study programm Power and Electrical Engineering
Title in original language "Esošā elektroapgādes tīkla rekonstrukcija Rīgā, Dzirnavu, Strēlnieku, Ganu un Lenču ielu rajonā"
Title in English "Reconstruction of existing electrical power network in Riga, Dzirnavu, Strelnieku, Ganu and Lencu streets"
Department Institute of Power Engineering
Scientific advisor Valērijs Hramovs
Reviewer Antons Kutjuns
Abstract Inženierprojektā apskatīta esošā zemsprieguma elektrotīkla rekonstrukcija gan no teorētiskā, gan praktiskā aspekta. Projekā ietvaros Ganu, Lenču, Dzirnavu un Strēlnieku ielu rajonā veika ievērojama zemsprieguma elektrotīkla rekostrukcija, kas saistīta ar to, ka objekta atrašanās vieta ir Rīgas vēsturiskajā centrā, kur vēsturiski ir saglabājies nedrošais un mūsdienu prasībām neatbilstošais 0.23 kV tīkls. Inženierprojektā ir apsaktīta jaunāko elektroaparātu, aizsardzības iekārtu, spēka tīklu un zemējumietaises uzbūve un izvēles nosacījumi. Projekta ietvaros paredzēts uzstādīt vienu kopmpaktapaksstaciju TP-189 un veikt esošās apakšstacijas TP-855 pilnu rekonstrukciju. Projekta beigās ir novērtētas aizsardzības aparatūras, materiālu un montāžas izmaksas, kā arī KTA (kompaktā transformatoru apakšstacijas) izbūves un montāžas izmaksas. Projektam nepieciešamie izejas dati ir iegūti no AS “Sadales tīkls” tehniskajiem noteikumiem, bet aprēķiniem nepieciešamā informācija iegūta no speciālās literatūras. Projekta izstrādē plaši tika pielietotas tādas datorprogramma, kā AutoCad, Photoshop, DiaLux, MS Word, MS Excel, TRAFO -1 un citas programmas. Inženierprojektā ietverts tehniskais un ekonomiskais aprēķins, paskaidrojošās daļas apraksts un grafiskā daļa. Darbs satur 104 lpp. teksta, 29 attēlus, 4 pielikumus, 35 informācijas avotus un 5 rasējumus.
Keywords ELEKTROAPGĀDE, ELEKTROIEKĀRTAS
Keywords in English POWER SUPPLY, ELECTRICAL EQUIPMENT
Language lv
Year 2016
Date and time of uploading 01.06.2016 23:02:52