Form of studies |
Bachelor |
Title of the study programm |
Information Technology |
Title in original language |
“Raspberry Pi” servera ātrdarbības uzlabošana |
Title in English |
Improvement of Raspberry Pi Server Performance |
Department |
Faculty Of Computer Science Information Tehnology And Energy |
Scientific advisor |
Mg. sc. ing. Renārs Jansons |
Reviewer |
Mg. sc. ing. Artis Ābolts |
Abstract |
Raspberry Pi ir vienas-plates dators, kurš ir kredītkartes lielumā un ir pietiekoši jaudīgs, lai spētu tikt izmantots, ne tikai, lai iepazīstinātu jauniešus ar datoru darbības principiem un programmēšanas paņēmieniem, bet arī lai spētu pildīt servera funkcijas.
Bakalaura darba mērķis ir apzināt "Raspberry Pi" servera ātrdarbības uzlabošanas metodes un rīkus, un pielietot tos praktiski.
Darba mērķa sasniegšanai bakalaura darba teorētiskajā daļā ir apskatīti virstaktēšanas pamati un konkrētas virstakēšanas iespējas izmantojot Raspberry Pi, kā arī iespējamās dzesēšanas iespējas. Tiek apskatīti citi vienas-plates datori un pamatots, kāpēc tieši būtu jāizmanto Raspberry Pi ierīce. Tiek izpētītas pieejamās operētājsistēmas un to atbilstība darba mērķim.
Balstoties uz iegūtajām teorētiskajām zināšanām, darba praktiskajā daļā tiek veikta virstaktēšana, izmantojot trīs dažādas Linux operētājsistēmas distribūcijas ar dzesēšanu un bez papildus dzesēšanas, pie trīs dažādiem virstaktēšanas stāvokļiem, lai noteiktu, ar kuru vislabāk ir iespējams uzlabot Raspberry Pi servera veiktspēju un praktiski parādītu teorijas daļā iegūtās zināšanas un, iegūstot rezultātus, pēc kuriem var spriest par Raspberry Pi server veiktspējas uzlabošanas efektivitāti. Kā arī tiek noteikts, cik ļoti brīvpiekļuves atmiņas disks spēj ietekmēt Raspberry Pi veiktspēju.
Darba apjoms - 71 lpp., 2 tabulas, 58 attēli un 7 pielikumi. |
Keywords |
Raspberry Pi, Servera veiktspēja, uzlabošana, virstaktēšana |
Keywords in English |
Raspberry Pi, Server Performance, improvement, overclocking |
Language |
lv |
Year |
2016 |
Date and time of uploading |
30.05.2016 16:57:20 |