Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Master
Title of the study programm Transport Systems Engineering
Title in original language Metālražošanas uzņēmuma kravas piegādes sistēmas optimizācija izmantojot Rail Baltica iespējas.
Title in English Optimization of a Metal Production Company's Cargo Delivery System Through the Possibilities Provided by Rail Baltica.
Department
Scientific advisor Viktors Feofanovs
Reviewer Emma Šidlovska
Abstract Maģistra darba nosaukums ir „Metālražošanas uzņēmuma kravas piegādes sistēmas optimizācija izmantojot Rail Baltica iespējas”. Katra uzņēmuma interesēs ir piedāvāt klientam ērtāku, izdevīgāku veidu un pieeju, kā nodrošināt preci nokļūt no iekraušanas vietas līdz tā saucamajām jaunā īpašnieka durvīm. Lai veiktu pārvadājumu, tiek meklēta transporta un ekspedīcijas kompānija, kas būtu ar mieru piegādāt materiālu klientam, par fiksēto samaksu. Tā kā uzņēmuma Severstal Distribution piedāvātā cena nav tik augsta, līdz ar to pārvadātāju u ekspedīciju kompānijas bieži vien lielākā laika posmā izskata piedāvājumu. Rail Baltic ir viens no pēdējo gadu lielākajiem projektiem, kas skar ne tikai Latvijas teritoriju, bet arī visu Baltiju, Poliju, Vāciju un tālā nākotnē Somiju. Jaunais dzelzceļš ir liela iespēja jebkuram uzņēmumam paplašināt un modernizēt savu loģistikas sistēmu, kā arī pašu kravas piegādi. Pirmajā nodaļā tiek aprakstīta metālprodukcijas piegādes sistēmas analīze, kas ietver informāciju par populārākajiem metālprodukcijas pārvadāšanas veidiem, stiprinājumiem transportlīdzekļiem un pārvadājuma nosacījumiem. Otrādā nodaļā tiek izpētīts pats metālražošanas uzņēmums, piedāvātā produkciju un ražošana, vidējie mēneša darbības sfēras rezultāti, kā arī kravas piegādes loģistikas sistēma. Trešajā nodaļā tiek aprakstīts dzelzceļa kravas pārvadājuma iespējas izmantojot Rail Baltica, izvēlēti pārvadājumu un vagonu/platformu veidi, apskatīta dzelzceļa sliežu platumu pāreja. Ceturtajā nodaļā tiek aprakstīta kravas transportēšana, kas ietver sevī izdevīgākā transportlīdzekļa izvēli, kravas izvietošanu, nepieciešamā laika aprēķinu un ekonomisko rādītāju noteikšanu. Šajā nodaļā arī tiek salīdzināti iegūtie rezultāti un optimālākās piegādes sistēmas izvēle. Diplomdarba apjoms ir 135 lapaspuses, kas satur 64 attēlus, 44 tabulas, 24 formulas, un 62 izmantotos literatūras avotus.
Keywords Rail Baltica, kravas piegāde pa dzelzceļu, dzelzceļa transports
Keywords in English Rail Baltica, cargo delivery by rail, railway transport
Language lv
Year 2016
Date and time of uploading 18.05.2016 01:30:22