Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Bachelor
Title of the study programm Transport Systems Engineering
Title in original language Plazmas iekārtu pielietojuma izpēte un tehnoloģisko procesu pilnveidošana transportmašīnu detaļu apstrādē.
Title in English Analysis of Plasma Facility Application and Improvement of Engineering Processes for the Treatment of Transport Vehicle Parts.
Department
Scientific advisor Vladislavs Ņesterovskis
Reviewer Margarita Urbaha
Abstract Bakalaura darba tēma: "Plazmas iekārtu pielietojuma izpēte un tehnoloģisko procesu pilnveidošana transportmašīnu detaļu apstrādē". Bakalaura pirmajā daļā ir izklāstīta, griešanas iekārtu kvalitatīvo un ekonomisko rādītāju nozīme uzņēmuma ceha darbības ikdienā, sniegts īss apraksts par plazmas iekārtas dokumentācijas nepieciešamību, griežot metāla loksnes un atspoguļota darba drošības nozīme strādājot ar plazmas iekārtu. Otrajā daļā ir sniegts īss apraksts par ceha griešanas iekārtām, darbības principiem, piemērotākajiem griešanas materiāliem, izskaidrota griešanas iekārtu ietekme uz metāla cietību. Trešajā daļā ir teorētiski izpētīta griešanas iekārtu problēma - salīdzināti ekonomiskie un kvalitatīvie rādītāji, izklāstīta griešanas iekārtu specifika. Ceturtajā daļā, praktisko eksperimentu rezultātā, tika salīdzinātas griešanas iekārtas ņemot vērā kvalitatīvos un ekonomiskos rādītājus. Rezultāti parādīja, ka kvalitatīvākā un ekonomiskākā griešanas iekārta ir lentzāģis. Tomēr ar lentzāģi nav iespējams izgriezt detaļas no loksnēm. Vispiemērotākā metāla lokšņu griešanai būtu plazmas iekārta. Tomēr metāla griešanas procesā ar plazmas iekārtu, metālam rodas termiskā ietekmes zona. Plazmas iekārta ietekmē metāla cietību metāliem, kuru sastāvā ir ogleklis. Tāpēc būtu jāpadomā par plazmas galda ar ūdeni iegādi. Visnekvalitatīvākā iekārta ir rokas gāzes iekārta, tāpēc to vislabāk izmantot tikai ieliektu lokšņu un V - veida izgriezumu griešanā. Darba kopapjoms ir 80 lapas, darbā ir ievietoti 99 attēli, 3 tabulas, 23 formulas, 18 izmantotās literatūras avoti, 3 pielikumi.
Keywords Karina_Gerbere_121RMC140_BAKALAURS
Keywords in English Karina_Gerbere_121RMC140_BACHELOR
Language lv
Year 2016
Date and time of uploading 16.05.2016 12:02:59