Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Bachelor
Title of the study programm Transportation Engineering
Title in original language „Ziemas ietekme uz ceļa konstrukciju ” („Autoceļa V1028-V1026 Bauska (Īslīces iela)-Rītausmas rekonstrukcija”)
Title in English „Impact of Winter Maintenance on Road Construction” („Reconstruction Road V1028-V1026 Bauska(Īslīces Street)-Rītausmas”)
Department 24100 Institute of Transport Infrastructure Engineering
Scientific advisor B. Jeļisejevs
Reviewer V.Balka
Abstract Anotācija (LV) Bakalaura tēma ir “Ziemas ietekme uz ceļa konstrukciju.” Bakalaura mērķis ir izpētīt ziemas faktoru ietekmi uz ceļa konstrukciju. Mērķa sasniegšanai tika izvirzīti šādi uzdevumi: 1. Analizēt pieejamo zinātnisko un teorētisko literatūru, par ceļa konstrukcijas problēmām ziemas periodā; 2. Analizēt pieejamo zinātnisko un teorētisko literatūru, par ziemas ietekmi uz ceļa konstrukciju – temperatūru svārstības, nokrišņu daudzums; 3. Veikt vispārēju aptauju iedzīvotāju vidū, par ceļa konstrukcijas stāvokli un ziemas ietekmējošajiem faktoriem; 4. Izdarīt secinājumus. Inženierprojekta daļas tēma ir “Autoceļa V1028-V1026 Bauska (Īslīces iela) - Rītausmas rekonstrukcija”, tā mērķis ir maksimāli uzlabot vietējo autoceļu atbilstību Latvijas Republikas atbilstošiem standartiem, kā arī nepieļaut, šī ceļa posma pilnīgu sabrukšanu. Projekta ietvaros ir paredzēts uzlabot satiksmes organizāciju, izbūvēt standartiem atbilstošas nobrauktuves uz privātmājām un citām blakus teritorijām, veikt pilnu segas rekonstrukciju, kā arī veikt vienlīmeņa mezgla pārbūvi, atbilstoši konkrētajam apvidum. Kopējais rekonstruējamais ceļa posma garums ir 2175 metri. Bakalaura darbs satur 138 lpp., 43 attēlus un 18 tabulas . Kopējais izmantoto literatūras avotu skaits ir 26.
Keywords Ziemas ietekme uz ceļa konstrukciju
Keywords in English Winter maintenance on road construction
Language lv
Year 2016
Date and time of uploading 12.01.2016 13:45:51