Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Bachelor
Title of the study programm Electrical and Power Engineering
Title in original language ,,Latvijas elektriskā tīkla objektu rekonstrukcija un modernizācija ievērojot elektroapgādes drošumu faktoru"
Title in English ,, Reconstruction and modernization of electrical network objects in Latvia considering security of supply factor "
Department Institute of Power Engineering
Scientific advisor Andrejs Kutjuns
Reviewer
Abstract LATVIJAS ELEKTRISKĀ TĪKLA OBJEKTU REKONSTRUKCIJA UN MODERNIZĀCIJA IEVĒROJOT ELEKTROAPGĀDES DROŠUMA FAKTORU Šajā bakalaura darba tiks apskatīts elektrisko tīklu nozīmīgums energosistēmā, kā arī izpētīta pati energosistēma ar visiem ķēdes posmiem, sīkāk izanalizējot pasākumus un problēmas par elektrisko tīklu objektu modernizācijas un rekonstrukcijas nepieciešamību, lai nodrošināt nepieciešamo drošuma līmeni energosistēmā. Izpētot elektrisko tīklu infrastruktūras fizisko un morālo novecošanos, meklēt nepieciešamību pēc jaunas iekārtas uzstādīšanas. Darbā ir izanalizēta Latvijas elektrisko tīklu esošā situācija, nesen realizētie un šobrīd procesā esoši ar elektriskajiem tīkliem saistoši būvprojekti, kas palielina Latvijas elektriskā tīkla drošuma un kvalitātes līmeni. Darbā ir apskatīti apakšstaciju tipi un tiem raksturīgas apakšstaciju shēmas, kā arī praktiski pārbaudīts cik augsta drošuma pakāpe ir apakšstaciju shēmai ar jaunā, modernā tipa jaudas slēdžiem un aparatūru salīdzinājumā ar agrāk Latvijā pielietotajiem. Darbs sastāv no trīs nodaļām. Pirmajā nodaļā tiek apskatīta elektrisko tīklu objektu modernizācijas un rekonstrukcijas nepieciešamība. Otrajā nodaļā analīzē Latvijas elektrisko tīklu, to objektu modernizāciju un rekonstrukciju procesu. Trešā nodaļa ir apskatīti augstākā un vidējā sprieguma apakšstaciju tipi un to analīze. Darba kopapjoms ir 65 lappuses, tas satur 16 attēlus, 15 tabulas, tajā ir atsauces uz 39 informācijas avotiem.
Keywords Latvijas elektriskā tikla rekonstrukcija un modernizācija
Keywords in English econstruction and modernization of electrical network objects in Latvia
Language lv
Year 2015
Date and time of uploading 14.06.2015 19:02:29