Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Master
Title of the study programm Electrical and Power Engineering
Title in original language "Lieljaudas transformatoru elektrodinamiskās noturības analīze, balstoties uz vibrāciju mērījumu rezultātiem"
Title in English "Power transformer short circuit withstand capability analysis, based on vibration measurement results"
Department Institute of Power Engineering
Scientific advisor Sandra Vītoliņa
Reviewer Anastasija Žiravecka
Abstract Lieljaudas transformatoru elektrodinamiskās noturības analīze, balstoties uz vibrāciju mērījumu rezultātiem Maģistra darbā ir aplūkotas lieljaudas transformatoru vibrācijas kā to elektrodinamiskās noturības raksturlielums. Darbā ir aplūkoti vispārīgi vibrāciju raksturlielumi, to mērīšanas veidi un mēriekārtas. Ir arī apskatītas un savā starpā salīdzinātas vairākas lieljaudas transformatoru diagnostikas metodes, kuras vai kuru sastāvdaļas ir attiecinātas tieši uz vibrāciju mērījumiem. Darba pētījuma daļā ir izstrādāts algoritms, ar kuru ir iespējams aproksimēt vibrāciju mērījumu rezultātus un iegūt precīzāku informāciju par to, kurās vietās vibrācijas rodas, to izmaiņas ātrumu noteiktā laika periodā un šīs izmaiņas tendences ticamību. Maģistra darba kopējais apjoms ir 81 lappuses. Tas satur 50 attēlus, 8 tabulas, tajā ir atsauces uz 30 informācijas avotiem un 2 pielikumi.
Keywords Lieljaudas transformatoru elektrodinamiskās noturības analīze, balstoties uz vibrāciju mērījumu rezultātiem
Keywords in English Power transformer short circuit withstand capability analysis, based on vibration measurement results
Language lv
Year 2015
Date and time of uploading 01.06.2015 09:25:57