Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Master
Title of the study programm Transport Systems Engineering
Title in original language Konteineru kravu plūsmas analīze un intermodālo pārvadājumu uz Vidusāzijas valstīm organizēšana.
Title in English Analysis of Container Cargo Flow and Organization of Intermodal Transportation to the Countries of Central Asia.
Department
Scientific advisor Aleksandrs Urbahs
Reviewer Kristīne Carjova
Abstract Rinaldas Liepas maģistra darbam „Konteineru kravu plūsmas analīze un intermodālo pārvadājumu uz Vidusāzijas valstīm organizēšanā” maģistra profesionālā grāda iegūšanai transporta sistēmu inženierijā. Maģistra darba mērķis - uz teorētisko un praktisko materiālu pamata veikt konteineru pārvadājumu tirgus analīzi un noteikt efektīvāko intermodālās piegādes variantu uz Vidusāzijas valstīm. Maģistra darba pirmajā daļā tiek apskatīts transports un tā nozīme, aprakstīta konteineru pārvadājumu vēsture, konteineru un intermodālajos pārvadājumos iesaistīto transportu veidi, kā arī tiek analizētas konteinerizācijas priekšrocības un trūkumi. Darba otrajā daļā tiek vērtētas globālās tendences pasaulē konteineru pārvadājumos, kā arī tiek apskatīts politiski ekonomiskais stāvoklis Centrālās Āzijas reģionā, kas tiešā veidā atspoguļojas kravu pārvadājumos. Tiek izpētīta Latvijas sadarbība ar Centrālās Āzijas valstīm, kur visciešākā sadarbība novērojama ar Kazahstānu. Trešajā daļā tiek salīdzinātas transportēšanas izmaksas un tranzīt laiku konteineru piegādei caur Rīgas ostu. Pēc iegūtajiem datiem tiek noteikts efektīvākais intermodālo pārvadājuma piegādes veids. Iegūtos rezultātus salīdzina ar divām aktuālākajam pārkraušanas ostām piegādei uz Kazahstānas pilsētu Astanu: Novorosijskaja un Poti, lai pierādītu Rīgas ostas izmantošanas priekšrocības. Diplomdarba noslēgumā tiek veikti secinājumi par konteineru kravu plūsmām, kā arī autore izstrādājusi priekšlikumus konteineru pārvadājumu attīstības iespējām izvēlētajā piegādes maršrutā. Darbā ir 3 nodaļas, 99lpp., 28 attēli, 40 tabulas, 44 literatūras saraksta vienības.
Keywords Loģistika, konteineru pārvadājumi
Keywords in English Contenerization
Language lv
Year 2015
Date and time of uploading 18.05.2015 21:24:13