Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Master
Title of the study programm Transportation Engineering
Title in original language “Ceļu ar nesaistītu minerālmateriālu segumu nestspējas kategorijas noteikšana ar vizuālo metodi”
Title in English "Load – Bearing Capacity Category Determination of Roads with Unbound Pavements Granular Materials by the Visual Method"
Department 24100 Institute of Transport Infrastructure Engineering
Scientific advisor A.Zariņš
Reviewer B.Jeļisejevs
Abstract Maģistra darba tēma ir „Ceļu ar nesaistītu minerālmateriālu segumu nestspējas kategorijas noteikšana ar vizuālo metodi”. Latvija ir liels skaits autoceļu, kur liela daļa no tiem ir meža ceļi. Pārsvarā meža ceļi ir ar grants segumu vai arī vispār bezseguma ceļi. Un tie ikdienā tiek izmantoti materiālu transportēšanai, taču to nestspējas ir dažādas. Darbā ir izpētīts, vai ir iespējams noteikt nestspējas robežas ar vizuālo metodi, jo ne vienmēr ir iespējams izmantot mērinstrumentus, to pieejamības un izmaksu dēļ. Pētījums ir balstīts uz daba veiktiem mērījumiem. No iegūtiem datiem ar MS Excel palīdzību ir noteiktas likumsakarības nestspējas atkarībai no seguma biezuma un veida. Darba mērķis: Noteikt likumsakarības nestspējas robežas noteikšanai ar vizuālo metodi nesaistītu minerālmateriālu segumu ceļiem. Darbs satur 84 lpp, 13 tabulas, 36 attēlus, tai skaitā 25 fotogrāfijas Darbā izmantoti 9 literatūras avoti.
Keywords grants ceļu nestspēja
Keywords in English gravel road load-bearing capacity
Language lv
Year 2015
Date and time of uploading 12.05.2015 13:05:29